Rörstrandsgatan har flera härliga uteserveringar.
Rörstrandsgatan har flera härliga uteserveringar. - Foto: Anders Wiklund/TT

9 härliga uteserveringar i Vasastan i Stockholm – sommarens bästa ställen

Solen skiner och Vasastan bjuder på härliga uteserveringar! Nyheter24 listar nio favoriter för allt från avslappnad fika till romantisk middag - njut av stadsdelens bästa platser.


När solen skiner och temperaturen stiger, finns det få saker som slår känslan av att sitta på en uteservering med vänner, god mat och en svalkande dryck. Vasastan i Stockholm, känt för sina vackra byggnader och livliga atmosfär, erbjuder en mängd fantastiska uteserveringar som passar alla smaker och tillfällen. 

Lista: 9 bästa uteserveringarna i Vasastan i Stockholm 

Nyheter24 har satt ihop en lista över nio av de bästa uteserveringarna i Vasastan som du absolut inte får missa. Oavsett om du letar efter en avslappnad fika, en romantisk middag eller en kväll ute med vännerna, kommer du garanterat att hitta något som passar dig i denna stadsdel. 

9 bästa uteserveringarna på Södermalm i Stockholm – guldkornen du inte får missa

Tranan (Karlbergsvägen 14)

En klassisk Stockholmskrog belägen vid Odenplan. Tranan är känd för sin goda husmanskost och charmiga atmosfär. Utserveringen erbjuder en avslappnad miljö att njuta av deras meny eller bara ta en öl i solen.

Mellqvist Kaffebar (Rörstrandsgatan 4)

En lokal favorit för många. Mellqvist Kaffebar är känt för sina högkvalitativa kaffedrycker och smakrika smörgåsar. Deras uteservering är en utmärkt plats för en kaffe-paus eller en lunch i solen.

Babette (Roslagsgatan 6)

Babette är en hyllad kvarterskrog som serverar en blandning av sydeuropeiska smaker. Den charmiga uteserveringen erbjuder en avslappnad atmosfär för både lunch och middag.

Tennstopet (Dalagatan 50)

Tennstopet är en anrik restaurang som serverar traditionell svensk husmanskost i en klassisk och elegant miljö. Uteserveringen är omgiven av grönska och är en perfekt plats för en traditionell svensk måltid.

Tutto Bello (Tegnérlunden 4)

En italiensk restaurang som serverar klassiska rätter från hela Italien. Tutto Bello har en charmig uteservering där du kan njuta av en pizza eller en pasta i solen.

Brasserie Balzac (Odengatan 26)

Ett franskt brasserie som kombinerar klassiska franska rätter med moderna inslag. Brasserie Balzac har en elegant uteservering som är perfekt för en avkopplande lunch eller middag i en sofistikerad atmosfär.

Musslan (Dalagatan 46)

Musslan är en populär skaldjursrestaurang belägen vid Vasaparken. Den mysiga uteserveringen är en perfekt plats att njuta någon av deras utsökta rätter, tillsammans med ett glas vin eller en öl.

Grappa (Sankt Eriksgatan 86)

Grappa är en italiensk restaurang och vinbar som erbjuder klassiska italienska rätter. Den trevliga uteserveringen ger dig en känsla av att vara på en italiensk piazza, där du kan njuta av allt från pasta till pizza, och givetvis ett glas gott vin.

Portal (Sankt Eriksplan 1)

Portal är en modern och elegant restaurang som erbjuder en lokal meny. Den minimalistiska uteserveringen är en sofistikerad plats att njuta av en måltid och ett glas vin.

Njut av utsikten och häng på Stockholms 6 bästa takterasser

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!