Snö på tåg
Snö, snö, snö.. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Tågtrafiken nästan helt utslagen

Kaos härskar på hala spår runt om i landet. I Stockholm går tunnelbanan inte över jord.


Bantrafiken har efter en helg med rekordmycket snöfall fått stora förhinder. Förbi Hallsberg är det totalstopp i tågtrafiken vilket bland annat drabbar västra stambanan och trafiken mellan Stockholm och Göteborg.

Det beror på att växlarna slagit av på grund av den 25-gradiga kylan.

Pendeln trög i Göteborg

I Göteborg har ett växelfel dragit ned på spårvagnarnas tempo och frekvens.

Göteborgs pendeltrafik flyter också på trögt, men ändock. De stora pendarlinjerna Kungsbacka-Göteborg och Alingsås-Göteborg trafikeras betydligt glesare än vanligt.

I Skåne går än så länge utan stora störningar, men SMHI varnar för kraftig blåst och snöfall vilket väntas medföra problem senare under dagen.

Tågtrafiken mellan Uppsala och Stockholm väntas däremot rulla på som vanligt under dagen, uppger Banverkets presstjänst.

SL: "Stanna hemma"

Men inte lokaltrafiken i Stockholm där SL under helgen drabbats av stora problem. I lördags gled ett tunnelbanetåg förbi tre stationer efter att man troligen åkt på isbildning i bromsspåret.

All t-banetrafik ovan jord på gröna och röda linjen är inställd och ersätts med bussar. SL varnar resenärer för att det blir trångt på tåg och bussar och uppmanar att undvika rusningstrafiken eller stanna hemma.

SL:s pendeltåg körs i kvartstrafik. Det innebär att så kallade insatspendlar ställs in. Pendeltåget mellan Gnesta och Järna ersätts med buss.

SJ
/
SL
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!