Politikern företräder Socialdemokraterna i Perstorp.
Politikern företräder Socialdemokraterna i Perstorp. - Foto: Janerik Henriksson/TT och Adam Ihse/TT

S-politiker festade med Hells Angels: "Är den jag är"

Efter att röstat för ett handlingsprogram mot kriminaliteten i Perstorp medverkade kommunpolitikern Thim Borg (S) på en Hells Angels-fest – något han inte ångrar.
– Jag lägger inga värderingar i deras organisation. Det gör jag inte, säger Borg till Expressen.


Researchföretaget Acta Publica slår, i en ny rapport, fast att 64 av höstens kandidater till valet 2022 har kopplingar till kriminella mc-gäng.

Bland dem finns Thim Borg, kommunpolitiker för Socialdemokraterna i Perstorp, som haft samröre med det kriminella mc-gänget Hells Angels, enligt Expressen.

Thim Borg (S) medverkade vid Hells Angels-fest

Mer specifikt rapporterar tidningen om hur Thim Borg, bara tre dagar efter att ha röstat igenom ett handlingsprogram mot brottsligheten i Perstorp, medverkade på Hells Angels 20-årsfest i Helsingborg år 2016. 

Några år dessförinnan fångas han på bild iförd en support-tröja för mc-gänget, som uppfyller alla EU:s kriterier för grov organiserad brottslighet.

Thim Borg: "Är den människa jag är"

Men Borg ser inte något problem i varken festdeltagandet eller tröjan.

– Jag kan inte se att det kan påverka mina värderingar i övrigt. För jag är den människa jag är. Jag står fortfarande för de värderingar som socialdemokratin har i sina grundvalar, säger han till Expressen.

På frågan om han i dag skulle kunna ta avstånd från Hells Angels svarar han:

– Jag lägger inga värderingar i deras organisation. Det gör jag inte. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!