IS-anhängare och Löfven. Kollage.
Stefan Löfven ryter ifrån mot Islamiska Staten. - Foto: AP/TT

Stefan Löfven vill se tribunal för IS-terrorister

IS-resenärer ska straffas hårt. Det säger nu Stefan Löfven i en intervju. Statsministern vill se en internationell tribunal.


Statsminister Stefan Löfven ryter nu ifrån mot de svenskar som rest för att kriga tillsammans med terrorsekten Islamiska Staten

I en intervju med Aftonbladet säger Löfven att Sverige redan imorgon torsdag kommer att kräva att EU upprättar en internationell tribunal som ska utreda IS-sympatisörernas brott mot mänskligheten. 

– Det är oerhört viktigt när vi får en tribunal eller liknande på plats att man har bevisning, säger Löfven till Aftonbladet. 

Regeringen har tidigare varit ute och flaggat för att man vill ha en tribunal, men nu går alltså även statsminister ut och vill ha en internationell domstol.

– Det måste till ett ansvarsutkrävande och en lagföring för brott mot folkrätten. Därför är straff viktigt, begår man terroristbrott eller krigsförbrytelser ska man dömas för sådana brott, oavsett var det sker. Det ska inte finnas något i närheten av straffrihet här, säger Löfven till Aftonbladet

Tyskland kommer införa hårdare lagar mot IS-resenärer – läs mer om det här!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!