Sverigedemokraterna
SD i Sjöbo vill att elever ska bedömas i ordning och uppförande - Foto: Pontus Lundahl/TT, JESSICA GOW / TT

SD i Sjöbo vill att elever ska bedömas i ordning och uppförande

Högstadieelever i Sjöbo ska kunna få omdöme i ordning och uppförande – i alla fall om Sverigedemokraterna i kommunen får bestämma.


Härom veckan gick Sverigedemokraterna i skånska kommunen Skurup ut med att de vill förbjuda andra språk än svenska i kommunens skolor. 

Nu vill SD i en annan skånsk kommun också att saker ska ändras i skolan. Det rör sig inte om ett förbud utan istället hur eleverna bedöms, närmare bestämt att eleverna ska bedömas i ordning och uppförande. Det skriver Ystads Allehanda.

Eleverna hade inte tillräckligt bra betyg

I Färsingaskolan i Sjöbo gick bara två av tre elever i årskurs nio ut med godkända betyg i samtliga ämnen, något som fått kommunens politiker att reagera och diskutera. 

Diskussionerna har handlat om vilka förbättringsområden man kan göra inom skolan och vid det senaste mötet i familjenämnden lämnade Sverigedemokraterna in ett initiativärende med fem olika förslag på ändringar. 

Ett av förslagen handlar om att högstadieeleverna en gång per termin ska få ett skriftligt omdömde i ordning och uppförande, ett omdöme som dock inte ska vara en del av slutbetyget eleverna får i nian. 

Punkterna ska inte ha mött motstånd från andra partier och ska nu skickas vidare till förvaltningen för beredning, skriver Ystads Allehanda

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du att elever bör bedömas i ordning och uppförande?
Tack för din röst!