Mohammed Kudus jublar efter sitt segermål för Ghana.
Mohammed Kudus jublar efter sitt segermål för Ghana. - Foto: TT

Kudus frälste Ghana i måstematch

Ajax jättetalang Mohammed Kudus, 22, frälste Ghana i måstematchen mot Sydkorea i fotbolls-VM i Qatar.Kudus sköt segermålet – hans andra i matchen – när Ghana vann med 3–2.

Sydkorea hade hämtat upp 0–2 till 2–2 när Kudus slog till.

Hans första kom på nick, nu använde han fötterna och sköt segermålet i 68:e minuten.

Ghana förlorade öppningsmatchen mot Portugal med 2–3 och var piskat att ta poäng mot Sydkorea för att ha chansen till avancemang kvar.

Det blev en trepoängare – men först efter stor dramatik.

Sydkorea pressade hårt sista kvarten, men fick inte till någon kvittering.

Ghana gick upp till andra plats i gruppen med tre poäng, samma som ledande Portugal. Uruguay och Sydkorea har en poäng.

Portugal och Uruguay möts i andra omgången på måndagskvällen.

Sydkorea tog tag i matchen från start, utan att för den skull skapa några heta lägen.

I stället small det för Ghana i 24:e minuten. Mohammed Salisu, Southampton, tryckte in bollen från nära håll efter en frisparksvariant som fastnade på armen på Andre Ayew framför mål. Men efter VAR-granskning bedömdes det inte som någon hands.

Tio minuter senare utökade Ghana till 2–0 då Mohammed Kudus nickskarvade inspelet från Ayew i mål.

Det tog drygt en halvlek innan Sydkorea började skapa målchanser, då kom också utdelningen.

Inhopparen Lee Kang-In stod för en imponerande bollvinst ute vid sidlinjen och slog ett perfekt inlägg som Cho Gue-Sung nickade i mål i 58:e minuten.

Tre minuter senare stormade Cho Gue-Sung fram och nickade till på nytt – och 2–2 var ett faktum.

Men sedan vände det på nytt och även Kudus blev tvåmålsskytt och Ghanas hjälte.