Manchester Uniteds Casemiro, höger, firar ett av sina mål tillsammans med Victor Nilsson Lindelöf. - Foto: TT

Casemiro sänkte Reading – United vidare i FA-cupen

Han stod på två mål för klubben sedan flytten förra sommaren.Nu är målskörden den dubbla.Casemiro gjorde två av målen i Manchester Uniteds 3–1-seger i FA-cupmötet med Reading.

På 27 matcher för Manchester United hade han noterats för två mål – statistik som Casemiro putsade till under FA-cupsegern mot Reading.

Den 30-årige brasilianen, som kom från Real Madrid i augusti i fjol, klev fram när Premier League-laget behövde det som allra mest, och såg till att första halvlekens övertag resulterade i mål under den andra.

+ 1–0 i 55:e minuten. Mittfältaren stack på djupet, fick bollen av landsmannen Anthony och chippade den över målvakten Joe Lumley.

+ 2–0 i 58:e. Casemiro drog till från långt håll och fick via en Readingspelare in ytterligare en boll i nätet.

Redan där hade United säkrat avancemang till femte omgången av FA-cupen.

Men fler mål blev det.

Inhopparen Fred satte 3–0 och Readings Amadou Mbengue reducerade.

Även Premier League-kollegan Tottenham är vidare.

Arnaut Danjuma, inlånad från La Liga-laget Villarreal, slog till i sin debut och såg till att Londonklubben vann med 3–0 borta mot Preston.

25-åringen byttes in i 71:a minuten och drygt en kvart senare gjorde han lagets tredje mål – framspelad av svenske landslagsspelaren Dejan Kulusevski.

Dessförinnan hade Son Heung-min prickat in både 1–0 och 2–0.