Hur länge är en katt dräktig egentligen?
Hur länge är en katt dräktig egentligen? - Foto: Pexels / Pexels

Dräktighet – så länge är din katt med barn

Dräktigheten hos din katt varar inte alls lika länge som människans graviditet. Läs mer om dräktighet och hur länge den varar för din katt här.


Har du någonsin undrat hur det egentligen går till när din lurviga vän väntar på barn? Det är en hel del att hålla koll på om du har en katt som snart ska få en kull med kattungar. I den här artikeln redogör Nyheter24 för allt du behöver veta om dräktighet hos katter. 

Katt dräktighet – hur länge är en katt dräktig?

En katts dräktighet varar i genomsnitt mellan 63 och 67 dagar. Så, precis som hundar, är katter också snabba när det kommer till att föröka sig – runt två månader från parning till kattungar.

Men hur vet du om din katt är dräktig? I början kan det vara svårt att upptäcka om din katt är dräktig. Men efter några veckor kan du märka att din katt äter mer, blir mer kelig och kanske får lite morgonillamående. Och precis som hundar, kan katter också få cravings under dräktigheten. Så om din katt plötsligt börjar tigga om tonfisk eller kyckling, kan det vara dags att börja förbereda för kattungar.

Hund dräktighet – Hur länge är en hund dräktig?

När din katts dräktighet fortsätter, kommer du att se att hennes mage börjar runda ut sig. Det är inte bara för att hon har en ökad aptit – det är för att hon förbereder sig för att välkomna en kull med små kattungar till världen.

För att säkerställa att allt går som det ska med din dräktiga katt är regelbundna veterinärbesök ett måste. Det handlar också om att se till att hon får lagom med motion och en balanserad kost. Men framförallt innebär det att ge henne extra mycket kärlek och omsorg under en speciell tid.

Bli kattens favorit – så odlar du stans godaste kattgräs

/
/
/
Hem
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!