Hur länge är en hund dräktig egentligen?
Hur länge är en hund dräktig egentligen? - Foto: Pexels / Pexels

Dräktighet – så länge är din hund med barn

Dräktigheten hos din hund varar inte alls lika länge som människans graviditet. Läs mer om dräktighet och hur länge den varar för din hund här.


Har du någonsin undrat hur det egentligen går till när din lurviga vän väntar på barn? Det är en hel del att hålla koll på om du har en hund som snart ska bli mamma. I den här artikeln redogör Nyheter24 för allt du behöver veta om dräktighet hos hundar. 

Dräktighet hund – hur länge är en hund dräktig? 

Det första vi behöver veta om hundars reproduktion är att deras dräktighet inte riktigt liknar vår egen. Medan människor har en graviditet som varar i nio månader, är hundar snabbare på avtryckaren. En hunds dräktighet varar i genomsnitt mellan 58 och 63 dagar  – mindre än två månader.

Men hur vet du om din hund är dräktig? Tidiga tecken kan vara svåra att upptäcka, men efter ett par veckor kan du märka att din hund äter mer, blir tröttare och kanske till och med får lite morgonillamående. Och precis som hos människor, kan hundar få cravings under dräktigheten. Så om din hund plötsligt börjar tigga om äpplen eller morötter, kan det vara dags att köpa några fler hundleksaker.

Dräktighet katt – hur länge är en katt dräktig?

När dräktigheten fortskrider, kommer du att märka att din hunds mage växer. Det är inte bara för att hon äter mer – det är för att hon bär på en kull med valpar. Antalet valpar kan variera mycket, allt från en till tolv, beroende på rasen och storleken på din hund.

Att ta hand om en dräktig hund innebär att ge henne extra kärlek och omsorg. Det innebär att ge henne en balanserad kost, se till att hon får lagom med motion, och regelbundna veterinärbesök för att säkerställa att allt går som det ska.

/
/
Hem
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!