Robinson 2023 bjuder på dramatik
Robinson 2023 bjuder på dramatik under senaste örådet. - Foto: TV4

Tittarna rasar på deltagarna efter örådet i Robinson: "Dum på riktigt"

Robinson 2023 bjuder ständigt på drama och under senaste örådet blev det mer. Tittarna däremot rasar på avsnittet och reagerar starkt...


Avsnitt 36 har nu släppts av årets säsong av Robinson och dramat fortsätter. Ännu en deltagare skulle bli utskickad under söndagens avsnitt och denna gång var det Erik Wahrolens tur.

Under säsongen har vi fått följa med lag syd och lag nord möta varandra i tävlingar men nu under sammanslagningen av lagen förväntades en annan dynamik. Däremot blev det inte så. Forna lag syd höll hårt om varandra och så kallade “tjejpakten” är starkare än någonsin.

Tre deltagare som är en del av "tjejpakten". Bildkälla: TV4

Precis innan sammanslagningen fick Amanda Eliasson lämna och veckan efter blev Marcus Levensky utröstad men krigade sig tillbaka i en duell mot Dennis Johansson, 23.

Tjejpakten ifrågasätts av Anders Lundin under Robinsons öråd

Under söndagens öråd uppstod en del dramatik. Erik hade kände sig sviken av sina tidigare lagkamrater Pernilla Block och Camilla Salén Sjögren och utryckte detta under örådet.  

– Vissa litar man ju mindre på än vad man gjorde innan. Och det är vissa som kanske var mina vänner men som visade sig vara mindre vänner än vad jag trodde. 

Erik under örådet. Bildkälla: TV4

Anders Lundin frågade vilka han menade, vilket Erik svarade på.

– Pernilla och Camilla, att de tog andra sidan helt plötsligt. Det var ganska surt, jag blev ganska ledsen över det det blev jag verkligen, säger Erik.

Pernilla svarade snabbt på Eriks påstående.

– Det här spelet är ju så. Det är inte rosor och champagne varenda dag utan alla vill ju ta sig till final. Alla vill ju vinna det här så  att det blir ju så. Tyvärr måste man ju göra vissa ledsna på vägen. För min egen del hoppas jag att det gjorde kommer gynna mig i längden. För då har jag ju hamnat i det här laget där vi kanske har en tjejpakt i slutändan.

Pernilla under örådet. Bildkälla: TV4

Anders ifrågasatte "tjejpakten" och undrade vad det handlade om och frågade varför de inte släpper in någon annan än tjejer.

– Därför att vi vill att en tjej ska vinna i år. Då är det lättare med bara tjejer.

De manliga deltagarna ifrågasätts av Anders Lundin

Vidare började Anders fråga de manliga deltagarna vad de tycker om denna tjejpakt och det visade sig att de var med på det hela och inte hade något emot det. Detta tycker Anders är märkligt.

– Jag har inte slängt in handduken men det kommer göra bättre för mitt hjärta ifall en tjej vinner för det har inte en tjej gjort på flera år, sa Christopher Da Silva.

– Då har du ju slängt in handduken, ifrågasatte Anders.

Christopher när han han blev ifrågasatt av Anders. Bildkälla: TV4

Vidare är Oscar Hammarstedt och Dennis Boelius också med på att det är bekväma i sina situationer i pakten.

Pernillas ord om Erik får gruppen att reagera

När det blev klart att Erik var den som fick lämna så fick han dessutom en blodshämnd att dela ut. Han gav den till Pernilla och när Anders frågade hur det kommer sig att han valde henne.

– För många spel, för många lögner. Kände att jag faktiskt behövde säga ifrån. 

Erik gav sin blodshämnd till Pernilla. Bildkälla: TV4

Efter att Erik lämnade fick Pernilla frågan om hur det kändes att få blodshämnden.

– Han har nog lite svårt att förstå att lojalitet måste vårdas. Man kan inte bara lämna folk. Redan när Amanda var med lämnade han faktiskt fyra personer ur gruppen bara för att vara med Amanda. 

– Han är väldigt naiv och lite blåögd och tror att det räcker att vara snäll och trevlig. Det handlar om så mycket mer, vi kan kalla det fjäsk då.

Flera av deltagarna gav varandra blickar och gjorde miner när Pernilla pratade. Bildkälla: TV4

Blickarna delades mellan deltagarna under tiden Pernilla pratade om Erik och såg ut att reagera på det Pernilla sa. Efter att gruppen lämnade örådet samlades de och Pernilla fortsatte prata om Erik.

– Jag tror kanske inte har ett jätterikt kompisliv så det kanske är svårt att veta hur man ska göra. 

Caroline Persson är en av dem som reagerade på Pernillas ord och ändrade uppfattning om henne.

– Jag tyckte jättemycket om Pernilla när man visar sådana här beteenden så känner jag bara att jag tappar respekten för henne, sa hon i synk.

Dennis reagerade återigen på Pernillas ord om Erik. Bildkälla: TV4

Tittarna rasar efter örådet

Efter att avsnittet släpptes så var det flera tittare som reagerade i kommentarsfältet. De påpekar både tjejpakten men också Pernillas ord om Erik.

Flera tittare reagerade på senaste örådet. Bildkälla: robinsontv4/Instagram

Vad tyckte du om senaste örådet?

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!