Charlie Sheen
Vad gör Charlie Sheen idag? - Foto: Stella Pictures, Christine Olsson/TT Bild. Bilden är ett montage.

Vad gör Charlie Sheen idag? Det hände med skandalstjärnan

Charlie Sheen gick från att vara en av 80-talets mest hyllade skådespelare till att göra succé med serien Two and a half men. Sen rasade allt.


Charlie Sheen, vars riktiga namn är Carlos Irwin Estévez, är en amerikansk skådespelare som är känd för sina roller i filmer som "Platoon", "Wall Street" och "Hot Shots!", samt för att ha spelat huvudrollen i TV-serierna "Spin City" och "Two and a Half Men".

Charlie Sheen. Bildkälla: Stella Pictures.

Charlie Sheen fick sparken från Two and a half men

Charlie Sheens liv och karriär har dock präglats av kontroverser och skandaler. Han har kämpat med drog- och alkoholmissbruk under större delen av sitt liv, vilket har lett till flera vistelser på rehabiliteringskliniker. Hans missbruksproblem har också orsakat konflikter på arbetsplatsen, särskilt under inspelningen av "Two and a Half Men", där hans beteende ledde till att han till slut blev sparkad från serien.

De är världens otrevligaste kändisar: "Hon bara skrek"

Charlie Sheen misshandlade Brooke Mueller

Utöver sina missbruksproblem har Charlie Sheen också haft en rad uppmärksammade relationer och äktenskap, inklusive med Donna Peele, Denise Richards och Brooke Mueller. 

Denise Richards och Charlie Sheen. Bildkälla: Stella Pictures.

Han har fem barn från dessa och tidigare förhållanden. Sheens relationer har ofta varit turbulenta och präglade av anklagelser om våld och missbruk, vilket har lett till juridiska strider och negativ publicitet.

Under en julsemester till Aspen, Colorado, år 2009 så misshandlade Charlie Sheen sin hustru Brooke Mueller genom att binda fast henne i en säng och hålla en kniv mot hennes hals.

Charlie Sheen med hustrun Brooke Mueller. Bildkälla: Stella Pictures

Han erkände sig skyldig men med hjälp av en förlikning så undkom han fängelse. Istället dömdes han till 30 dagar på rehab i Malibu, skrev BBC.

Kändismännen som har anklagats för kvinnomisshandel

År 2017 så gick anklagades Charlie Sheen för att år 1986 ha våldtagit den då 13-åriga skådespelaren Corey Haim. Charlie Sheen nekade till anklagelserna och har aldrig blivit åtalad eller dömd för det påstådda brottet.

Charlie Sheen och Corey Haim 1986. Bildkälla: Stella Pictures.

Charlie Sheen har hiv

Charlie Sheen har öppet gått ut och berättat att han är hiv-positiv.

– Dagen jag fick min diagnos så ville jag omedelbart äta en kula (ta livet av sig, reds. anm). Men min mamma var där och jag ville inte göra det framför henne, eller att hon skulle hitta mig och städa upp den röran. Men så gav dom mig en näve tabletter och sa "du kan gå hem nu, du kommer överleva". Om jag hade haft hjärncancer eller Meningokockinfektion så hade jag inte suttit här idag, har Sheen berättat, uppger ABC.

Charlie Sheen och Sanningsrörelsen

Charlie Sheen är väldigt aktiv i Sanningsrörelsen. Det är en grupp som tror på många konspirationsteorier, varav den allra största är att terrorattacken mot World Trade Center den 11 september 2001 inte utfördes av Al-Qaida. 

Sanningsrörelsen menar att det istället var den amerikanska regeringen som planerade och utförde terrordådet. 

Charlie Sheens comeback

Efter att ha blivit sparkad från "Two and a Half Men" fortsatte Charlie Sheen sin karriär med en huvudroll i TV-serien "Anger Management", som sändes mellan 2012 och 2014. 

Han har också medverkat i några mindre filmer, varav filmen 9/11 där Sheen spelar mot bland andra Whoopi Goldberg från 2017 får anses vara den mest kända. 

Utöver det har Sheen synts i rapparen Lil Pumps musikvideo. Titeln till låten var, passande nog, Drug addicts.

Charlie Sheen och Lil Pump i videon Drug addicts. Bildkälla: YouTube

Det gör Charlie Sheen idag – syns i HBO-serien How to be a bookie

I april 2023 stod det klart att Charlie Sheen har fått en roll i komediserien How to be a bookie som ska sändas på HBO Max. 

En intressant twist i Sheens comeback är att Chuck Lorre, som ligger bakom How to be a bookie, även var den som gjorde Two and a half men, något som har rapporterats av Deadline.


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!