Haley Joel Osment
Vad hände med Haley Joel Osment? - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Vad hände med Haley Joel Osment? Så lever "Sjätte sinnet"-skådisen idag

Vad hände egentligen med barnstjärnan Haley Joel Osment? Nyheter24 har tagit reda på vad som hände med barnstjärnan från Sjätte sinnet.


Vad hände med Haley Joel Osment?

Haley Joel Osment är en amerikansk skådespelare som blev känd redan som barn tack vare sin roll i "The Sixth Sense" (1999), där han spelade Cole Sear, en pojke som kan se och kommunicera med döda människor. 

Haley Joel Osment och Bruce Willis i Sjätte sinnet. Bildkälla: Stella Pictures.
Efter sin roll i Sjätte sinnet blev Haley Joel Osment den barnskådisen som "alla" ville jobba med. Bildkälla: Stella Pictures.
Haley Joel Osment och Gerard Depardieu i filmen Bogus från 1996. Bildkälla: Stella Pictures.

För rollen i Sjätte sinnet nominerades Osment till en Oscar för bästa manliga biroll. Han medverkade även i andra framgångsrika filmer som "Forrest Gump" (1994), "A.I. Artificial Intelligence" (2001) och "Pay It Forward" (2000).

Efter sin tid som barnskådespelare har Haley Joel Osments karriär tagit en annan riktning. Han har haft mindre roller i film och TV, men har inte uppnått samma framgång som tidigare. 

Efter att ha tagit en paus från skådespeleriet för att studera vid New York Universitys Tisch School of the Arts, återvände han till branschen och har fortsatt att arbeta som skådespelare i både större och mindre roller.

Haley Joel Osment år 2000. Bildkälla: Stella Pictures.

Haley Joel Osment körde full och påtänd – dömdes

Till skillnad från barnstjärnor som Lindsay Lohan, Macaulay Culkin och Amanda Bynes så har Haley Joel Osment inte varit inblandad i några större skandaler.

Den enda skandal som skakat Osments liv ägde rum i Kalifornien den 20 juli år 2006. Osment hade minst sagt änglavakt när han tappade kontrollen över sin bil och den välte. Osment bröt ett revben och drabbades av en fraktur i axeln under bilolyckan som mirakulöst inte skadade någon annan.

Osment dömdes till tre års villkorligt fängelse då han hade kört bilen påverkad av alkohol och marijuana. Utöver den villkorliga domen så dömdes Osment till att delta i rehab, böter och att börja i Anonyma Alkoholister, något som LA Times då rapporterade om.

Haley Joel Osments mugshot. Bildkälla: Los Angeles County Sheriff's Department

Det gör Haley Joel Osment idag

På senare år har Osment medverkat i flera TV-serier och filmer, bland annat som en återkommande karaktär i komediserien "The Kominsky Method" och i "The Boys". Han har även arbetat mycket med röstskådespeleri, inklusive att ge röst åt Sora i "Kingdom Hearts"-spelserien.

Haley Joel Osment år 2019. Bildkälla: Stella Pictures.

Haley Joel Osment är just nu aktuell i filmen "Somebody I Used to Know" som går på Prime.

På Instagram har Haley över 100 000 följare, och där uppdaterar han ofta om vad som händer i hans liv när det kommer till hans jobb. 

Har Haley Joel Osment en flickvän?

Vad gäller privatlivet är Haley mer hemlighetsfull av sig. År 2014 fångades han på bild med en lång blondin, men vem hon var avslöjades aldrig – brittiska Daily Mail nöjde sig med att sätta rubriken "I see tall people" då hon var betydligt längre än Osment. 

Haley Joel Osment 2023. Bildkälla: Stella Pictures.

På röda mattan brukar Haley ofta få sällskap av en annan blond skönhet – men det är ingen flickvän, som flera av hans fans ofta tror, utan det är faktiskt hans syster Emily Osment.

Haley Joel Osment och Emily Osment går ofta på röda mattan tillsammans. Bildkälla: Stella Pictures.
Det gör Amanda Bynes idag: "Hon bor på gatan"

Vad gör Charlie Sheen idag? Det hände med skandalstjärnan

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!