Lojsan Wallin och sambon riskerar att få böter.
Lojsan Wallin och sambon riskerar att få böter. - Foto: Stella Pictures/Skärmavbild Instagram/lojsanwallin/Skärmavbild/busterreutersward

Här bryter Lojsan Wallin och sambon mot lagen: "Väldigt nöjda"

I helgen la Lovisa "Lojsan" Wallin och hennes sambo Buster Reuterswärd ut bilder och videor när de bryter mot lagen. Något som kunde stå paret dyrt.


I helgen lade Lovisa "Lojsan" Wallin och hennes sambo Buster Reuterswärd ut bilder och videor när de åkte på en mysig tur med en röd Porsche tillsammans.

Lojsan och Buster har flera barn ihop och Buster är också en återkommande gäst i Lojsans podd "Måndagsvibe". Han var även konferencier på deras liveshow.

På bilderna och videorna som paret delade i sina sociala medier i helgen ses de frakta en nyhuggen julgran och cruisa runt i retrobilen mitt i stan.

Körde avställd bil i stan

Enligt uppgifter från Transportstyrelsen, som Nyheter24 tagit del av, är bilen dock inte godkänd att köra och har inte varit på flera månader.

Enligt Transportstyrelsen ska bilen ha haft sitt körförbud sedan den 23 september 2023 och varit avställd sedan den 20 oktober i år.


Foto: Skärmavbild/Transportstyrelsen

Bilen kan ha fått sitt körförbud på grund av till exempel en utebliven kontrollbesiktning eller så har bilen inte klarat kontrollbesiktningen.

Buster om händelsen: "Stämmer att bilen är obesiktad"

Om man kör en avställd bil kan man dömas till penningböter på upp till 4 000 kronor om man har otur.

Enda gången en avställd bil får köras är när den ska till verkstaden, men då ska den köra kortast lämpliga väg, skriver Transportstyrelsen.

När Nyheter24 når Buster Reuterswärd som står som ägare på bilen säger han:

"Jo, det stämmer att bilen är obesiktad. Minns jag rätt är bötesbeloppet 1 500 kronor, det vill säga samma bötesbelopp som att cykla mot rött men jag kan ha fel. Däremot känner jag inte till Transportstyrelsens handläggningstider, det blå pappret för påställning har redan skickats in. Överlag är jag väldigt nöjd med filmen, tack!".

Riskerna med att köra en avställd bil

Enligt Marcus Berggren, chefredaktör på Högsta Växeln och bilreporter på Nyheter24, är det största problemet emellertid försäkringsfrågan när man kör en avställd bil, så som Buster och Lojsan gjort.

– När man ställer av ett fordon rapporteras det in till försäkringsbolaget och försäkringen slutar gälla. Är man då med i en olycka kan det leda till skyhöga kostnader, inte minst om det rör sig om en allvarlig olycka med personskador, säger Marcus Berggren.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!