Stockholm

Catarina Hurtig om prinsskandalen

Prinskriget har rasat i drygt en vecka. Nyheter24 ringde hon som startade allt.


Läs mer

Som bekant blev Catarina Hurtig den första att slå upp nyheten om prinsen och Emma Pernald på sin blogg. Något som Nyheter24 skrivit om tidigare. Och något som därefter slogs upp stort i kvällstidningarna. Nyheter24 fick en exklusiv intervju med Sveriges kanske hetaste hovreporter, för att reda ut frågetecknen kring prins Carl Philip och hans Emma.

Vad är sant?

– Det som är sant är att mina källor sammanföll med Aftonbladets. Att Emma Pernald och prinsen skulle gå skilda vägar. Det hörde jag redan i våras från flera källor. Och som bekant så är det inte den sortens frågor som hovet besvarar, säger Catarina till Nyheter24.

Så vad hände?

– Ungefär för en månad sedan intensifierades ryktena och jag blev i förra veckan uppringd av en reporter från Aftonbladet. De hävdade att de hade ytterst trovärdiga källor och då blev det min väninna sett på klubben V, väldigt aktuellt. Då skrev jag det i min blogg.

Någon dag senare framkom det att uppgifterna inte stämde. Plötsligt talades det om ett kvällstidningskrig. Där Expressen och Svensk Dam stod på ena sidan medan Aftonbladet och Catarina Hurtig stod på andra. Båda sidor med varsin version. Vad skulle man tro på?

– Läser man vad Emma Pernald sa i intervjun med Expressen så säger hon inte "Ja, vi är ihop". Hon säger bara att det inte skett några drastiska förändringar i hennes liv. Men jag vet inte, det är väldigt svårt. Ingen har väl kanske att göra med deras privatliv men prinsen är ju en offentlig person. Och det jag skrev i mitt blogginlägg har ju inte dementerats.

Ångrar du något?

– Det är väl att jag inte sökte prinsen personligen innan jag publicerade mitt blogginlägg. Å andra sidan hade han nog inte besvarat frågan vare sig om vem han är ihop med eller håller handen med. Tyvärr! Framöver kommer jag dock definitivt att be att få se mina citat innan tryck, när någon kvällstidning ringer.

Blev det fel med Aftonbladet?

– Jag ifrågasätter inte Aftonbladets källor och de ville ju inte avslöja sina källor heller. De säger sig dessutom ha sökt både prinsen och Emma. Men mitt citat om att det varit slut i några veckor kom sig av att jag besvarade frågan om när i tiden som prinsen var på V. Jag hade inte skrivit något om de inte hade varit på historien. Det är beklagligt om det blivit fel.

Hur tacklar du den kritik som riktats mot dig?

– Jag vidhåller att det är intressant vem prinsen håller i handen offentligt och det var enbart det jag skrev om i mitt blogginlägg. Jag såg det som ett “bevis” för att han var singel eftersom han som prins och gentleman aldrig skulle hålla handen med någon annan än sin “prinsessa”! Mina kollegor utomlands skrattar åt det här lilla skvallret. Det är ju väldigt oskyldigt. Man får ta det med en nypa salt. Som någon skrev i en bloggkommentar "Det är ingen big deal".

Hur tror du det här påverkar din karriär?

– Svårt att svara på. Jag är ledsen om jag sårat någon, men jag kommer inte att sluta bevaka hovet på grund av det här. Nu har det blivit ett väldigt stort intresse för prinsen. Så på så vis var det ju ett scoop, säger Catarina Hurtig till Nyheter24.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.