Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nytt guldrån i Stockholm – polisen jagar beväpnade rånare

- 14/02/2013, 12:13
1 av 5

Leo Sellén / SCANPIX

2 av 5

Leo Sellén / SCANPIX

3 av 5

Leo Sellén / SCANPIX

4 av 5

Leo Sellén / SCANPIX

5 av 5

Leo Sellén / SCANPIX

Tre rånare, beväpnade med en yxa och pistoler, har slagit till mot en guldbutik i centrala Stockholm. Nu jagas tre unga män av polisen.

STOCKHOLM. Det var vid 10.30-tiden på torsdagen som polisen fick in ett larm om att en guldbutik på Västerlånggatan i Gamla stan rånats. Enligt polisen har ingen skadats i samband med rånet.

Enligt vittnen var männen maskerade och beväpnade med minst en yxa och två pistolliknande föremål. Efter rånet ska männen ha försvunnit springande i riktning mot Riksdagshuset där en röd flyktbil väntade. 

– De bar på stora svarta väskor när de försvann från butiken så de har fått med sig saker, säger Sven-Erik Olsson, informatör på Stockholmspolisens ledningscentral, till Nyheter24.

Polisen förhör vittnen på platsen

Rånarna beskrivs av vittnen som unga, smala män med svarta kläder. Just nu arbetar polisen med att förhöra vittnen på brottsplatsen och en jakt efter rånarna har inletts.

– Vi jobbar efter tips som inkommit och har satt ut patruller på strategiska positioner. Men vi har än så länge inga misstänkta för rånet, säger Sven-Erik Olsson.

Efter klockan 11.00 hittades den röda bil som polisen tror är flyktbilen på Tjärhovsgatan på Södermalm. Polisen misstänker att rånarna där bytt bil.