Polisen räddades av mannen de skulle omhänderta. Bilden är från veckans oroligheter i Husby.
1 av 4
Polisen räddades av mannen de skulle omhänderta. Bilden är från veckans oroligheter i Husby. - Foto: Johan Nilsson / SCANPIX
Under veckan har stenkastning mot polis och räddningstjänst rapporterats i flera områden i Stockholm.
2 av 4
Under veckan har stenkastning mot polis och räddningstjänst rapporterats i flera områden i Stockholm. - Foto: Johan Nilsson / SCANPIX
Konstapel vid tidigare våldsamheter i Rinkeby - 2010.
3 av 4
Konstapel vid tidigare våldsamheter i Rinkeby - 2010. - Foto: Fredrik Persson / Fredrik Persson / SCANPIX /
Även brandmän har utsatts för stenkastning.
4 av 4
Även brandmän har utsatts för stenkastning. - Foto: Johan Nilsson / SCANPIX

Polis räddades undan stenkastning - av misstänkt gärningsman

En polispatrull som kallats till Rinkeby efter en misstänkt skjutning hamnade i skottgluggen för en grupp personer som kastade sten. Men de slutade när mannen polisen skulle omhänderta grep in. Han var rädd för sin bil.


De senaste upploppen

Den 13 maj sköts en 69-årig man till döds av polisen i Husby, något som lyfts fram som en av orsakerna till de kravaller som skakat stadsdelen de senaste dagarna.

I söndags kastade grupper av ungdomar sten mot polisen och ett antal bilar sattes i brand, något som fortsatte under måndagen och tisdagen.

RINKEBY. De senaste dagarna har flera stadsdelar i och förorter till Stockholm drabbats av upplopp och stenkastning mot polis. Redan på onsdagen förra veckan råkade dock en patrull ut för stenkastning i Rinkeby.

Polisen hade kallats dit för att stoppa en misstänkt man i en bil efter en rapporterad skjutning. Men när de stoppade bilen möttes de upp av en grupp på cirka 100 personer och stenar började kastas, uppger polisen i en anmälan till Arbetsmiljöverket.

Var rädd om sin bil

Det hela fick dock ett abrupt slut - eftersom den misstänkte mannen själv grep in och bad de andra personerna att sluta kasta.

"Det som räddar oss är att den misstänkta skriker till folksamlingen att sluta kasta då han är rädd om sin bil", skriver polisen.

I anmälan påpekas dock att både den misstänkte och flera av de i folksamlingen haft en "extremt aggressiv attityd".

/
/
/
Man
/
Bil
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!