45-åringen har nekat till brott och hävdat att hans dator fjärrstyrts av någon annan.
1 av 4
45-åringen har nekat till brott och hävdat att hans dator fjärrstyrts av någon annan. - Foto: ANDERS WIKLUND/TT
En 13-årig flicka hoppade framför ett tåg på grund av hot.
2 av 4
En 13-årig flicka hoppade framför ett tåg på grund av hot. - Foto: Claudia Bresciani/Scanpix
Här dog den 13-åriga flickan.
3 av 4
Här dog den 13-åriga flickan. - Foto: JONAS ERIKSSON/Scanpix
Åtalet mot mannen rymmer flera sexbrott mot ett tjugotal barn.
4 av 4
Åtalet mot mannen rymmer flera sexbrott mot ett tjugotal barn. - Foto: Scanpix

Kumlamannen döms till två års fängelse

En 13-årig flicka hoppade framför ett tåg efter att ha sexutpressats på nätet. Nu har en 45-årig man dömts till två års fängelse för en rad sexbrott mot unga flickor.


Datorn var nyckeln

45-åringen har genom hela rättsprocessen konsekvent förnekat all brottslighet. I början av utredningen saknades den kanske viktigaste pusselbiten för en fällande dom: Mannens dator. 

Polisen sökte febrilt efter datorn utan att hitta den. Men två veckor efter gripandet avslöjades mannens gömställe – av två småbarn som var ute och letade efter en bortsprungen katt. 

Under en altan låg pusselbiten som blev avgörande för utgången av fallet.

ÖREBRO. Två års fängelse. Det blev straffet för den 45-årige egenföretagaren och tidigare idrottsledaren som åtalades för en rad sexbrott mot flera barn

Mannen döms för grovt sexuellt övergrepp mot barn, grovt utnyttjande av barn för sexuell posering, sexuellt ofredande, ofredande, barnpornografibrott och försök till grovt utnyttjande av barn för sexuell posering.

Åklagaren yrkade på fem års fängelse och ville även se 45-åringen dömd för våldtäkt mot barn. Men tingsrätten väljer att fria honom från barnvåldtäkt eftersom det inte går att bevisa att samlagen inträffat innan flickan fyllde 15 år. 

Med flera olika nätalias, som till exempel bealarsson97, tog han kontakt med barn via bland annat Skype. Vid flera tillfällen har 45-åringen hotat att lägga upp manipulerade nakenbilder på flickorna i sociala medier om de inte poserade för honom i webbkameran. 

45-åringen har hela tiden nekat till brott och hävdat att hans dator manipulerats och fjärrstyrts av någon annan. Tingsrätten har dock avfärdat förklaringen med att det inte gått att hitta någon programvara i hans dator som möjliggjort sådan fjärrstyrning.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!