Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Vem dödade 1 000 oskyldiga skarvungar?

AP / TT

Nyheter | 01/10/2014 10:57

Någon har dödat 1000 oskyldiga skarvungar i Gävleborg och försökt elda upp två öar. Nu är polisen på jakt efter gärningsmännen.

GÄVLEBORG. På öarna Båkharen och Skräddarhällen i Gävleborgs län har någon eller några sågat ner hundratals träd för att sedan slå ihjäl 1 000 oskyldiga skarvungar

Sammanlagt mellan 200 och 300 träd som skarvungarna använde som boplatser har sågats ned på de två öarna. Gärningsmännen ska även ha frsökt elda upp delar av ön, rapporterar P4 Gävleborg. 

Finns ingen misstänkt

Händelsen ska ha inträffat redan i maj, men det var inte förrän i juni som polisen efter ett tips började utreda brottet.

Rubriceringen är grovt jaktbrott och brott mot artskyddsförordningen. Den som är skyldig till brottet riskerar fängelse, men ännu finns det ingen misstänkt. 

Nästan inga skarvar kvar

Båkharen och Skräddarhällen var en av länets största skarvkolonier och nu finns det nästan inga skarvar kvar, skriver P4 Gävleborg

Vem är den skyldige?