Elever skickas hem efter att svensk skola hotats via Facebook

- 15/10/2015, 09:53

Skolan ska ha hotats via Facebook och rektorn säger att de tar det hela på allvar. Föräldrar har även uppmuntrats att hämta sina barn.

Raketskolan i Kiruna ska ha blivit hotad, det skriver NSD. Hotet ska vara lulligt formulerat och ska han inkommit vid 23-tiden på kvällen den tolfte oktober, det säger Riitta Kotavuopio Olsson, rektor F-åk 3, till tidningen.

– Det har inte kommit till skolan. Men vi har fått kännedom om det av en av en person som har koppling till Kiruna söderut. På en internationell facebooksida har någon skrivit att hen planerar ett tillbud mot nya Raketskolan. Det är en tråd som vi inte kommer åt. Vi har fått det här meddelandet kopierat till oss och har skickat det till polisen, säger hon till NSD.

Hotet ska enligt rektorn inte bedömas som allvarligt av polisen – men skolan gör en annan bedömning.

– Vi tar det på allvar. Det bedöms inte som allvarligt av de professionella. Men vi har startat en telefonkedja och föräldrar har ett val om barnen ska gå till skolan, säger Kotavuopio Olsson till NSD.

Men det är alltså inte polisens bedömning.

– Det är ett diffust och några dagar gammalt hot, säger områdespolisen Greger Stridsman till NSD.

Tidningen skriver också att man varit i kontakt med föräldrar som uppger att de blivit uppringda av av skolan som uppmanar dem att hämta sina barn.