Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Man häktad för mord efter MC-uppgörelse

Nyhetswebben.se / Niklas Luks/TT

Nyheter | 09/02/2016 11:29

En 20-årig man mördades i vad som misstänks varit en uppgörelse mellan MC-gäng. Nu har en person gripits.

En 31-årig man har häktats för mord och mordförsök i Norrköping för två veckor sedan. Dåden uppges ha kopplingar till en pågående konflikt mellan mc-klubbar i staden och av säkerhetsskäl hölls häktningsförhandlingen i polishuset.

– Den enda kommentaren jag har är att vi bestred häktningsyrkandet, sedan får man dra vilka slutsatser man vill av det, säger 31-åringen advokat Peter Lindqvist till TT.

Mannen är tidigare dömd för våldsbrott och greps odramatiskt på annan ort i fredags. Ytterligare en man är anhållen i sin frånvaro för dåden.

Mordoffret vid skottlossningen i området Hageby den 26 januari var en 20-årig man. Både han och 34-åringen som utsattes för mordförsök har funnits i kretsarna kring mc-gänget Outlaws.

34-åringen är också misstänkt för mordförsök vid samma tillfälle. Knivar beslagtogs på platsen och enligt åklagaren försökte han på något sätt försvara sig.