91-åringen körde i hög hastighet en längre sträcka på Yttre Ringvägen i Malmö innan han krockade med en mötande bilist. Men den åtalade slipper fängelse eftersom Malmö tingsrätt antar att han inte kommer att återfalla i brottslighet. Arkivbild.
91-åringen körde i hög hastighet en längre sträcka på Yttre Ringvägen i Malmö innan han krockade med en mötande bilist. Men den åtalade slipper fängelse eftersom Malmö tingsrätt antar att han inte kommer att återfalla i brottslighet. Arkivbild. - Foto: TT

91-åring slipper fängelse – återfallsrisken låg

91-åringen körde mot färdriktningen på motorväg och krockade. Men han slipper fängelse, Malmö tingsrätt antar att han inte kommer att återfalla i brottslighet.


Den äldre personbilsföraren från Mellansverige letade efter en avfart till Trelleborg när han av misstag hamnade i fel körfält på Yttre Ringvägen i Malmö. Enligt Malmö tingsrätt måste den 91-årige föraren ha insett att han körde i fel färdriktning men han fortsatte ändå en "längre sträcka och i en inte obetydlig hastighet" mellan trafikplats Lockarp och Öresundsbron. Många mötande bilar fick väja innan det skedde en kollision med en dansk bilist.

Tingsrätten skriver i sin dom att straffvärdet för 91-åringens brott, grov vårdslöshet i trafik, är två månaders fängelse. Men med beaktande av den dömdes höga ålder så "saknas särskild anledning till att anta att han kommer att återfalla i brottslighet". Påföljden blir därför villkorlig dom samt böter på 13 000 kronor.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
AI-lag spikad i EU