Polismannen döms till 20 000 kronor i böter för tjänstefel. Han var även åtalad för misshandel och grovt osant intygande, men i den delen frias han. Arkivbild.
Polismannen döms till 20 000 kronor i böter för tjänstefel. Han var även åtalad för misshandel och grovt osant intygande, men i den delen frias han. Arkivbild. - Foto: Bertil Ericson/TT

Polis gav sig på person efter biljakt – döms

En polis i nordvästra Skåne döms för tjänstefel efter att ha gett sig på en man som var gripen efter en biljakt. En polispatrull hade fått syn på bilen då den i hög hastighet körde genom Helsingborg. Efter att ha kört in i en annan bil stannade bilen och två män försökte springa iväg. En av dem kunde gripas och fick sätta sig på marken. Den nu dömde polismannen kom till platsen när den gripne redan satt på marken, men enligt åtalet rusade han fram mot den gripne och gick till fysiskt angrepp.


Polismannen döms till 20 000 kronor i böter för tjänstefel, rapporterar HD/Sydsvenskan. Han var även åtalad för misshandel och grovt osant intygande, men i den delen frias han. Mannen får jobba vidare som polis, efter beslut i polisens personalansvarsnämnd.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!