Lördag 2 Jul
Stockholm

Thailandsemestern ställdes in

Många svenskar fick vända på Arlanda under kvällen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Bangkoks internationella flygplats Suvarnabhumi stängdes under tisdagen efter att den stormats av runt 2 000 regeringsfientliga anhängare till oppositionspartiet PAD.

Thailand har på senare år blivit ett av svenskarnas populäraste resmål, och många drabbades av flygplatsstängningen.

Stockholmskillen Jon Eriksmo skulle rest till Thailand på semester under tisdagskvällen. När han kom ut till Arlanda möttes han dock omedelbart av meddelandet att alla flighter till Bangkok var inställda.

– De kunde inte ge något annat besked än att resan var inställd eftersom flygplatsen i Bangkok är stängd, säger en väldigt besviken Jon Eriksmo till Nyheter24.

Du hade väntat dig att ligga på stranden i morgon bitti i stället för att vakna hemma i snökaoset i Stockholm?

– Ja, precis. Men jag får se om vi kanske kommer iväg i morgon nu i stället.

Erbjöds ni pengarna tillbaka av Finnair?

– Ja, det gjorde vi. Antingen pengarna tillbaka eller så får man boka om resan. Men de kunde inte säga något alls om när det kunde bli aktuellt att flyga dit igen, säger Jon Eriksmo till Nyheter24.

Från Arlanda är det endast Thai Airways som flyger direkt till Thailand med sina fem flygningar i veckan.

Flighten i morse avgick som vanligt, och något besked om hur det blir med de kommande flighterna kunde inte ges från informationsavdelningen på Arlanda.

Vid sidan av Thai Airways flyger dock ett stort antal andra flygbolag från Sverige till Thailand, via andra destinationer i världen. Hur många det är som drabbas kan ingen säga i nuläget, men sannolikt är det många svenskar som missar sin vintersemester.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.