Vem av partiledarna bor i dyrast bostad? Nyheter24 vet!
Vem av partiledarna bor i dyrast bostad? Nyheter24 vet! - Foto: Hasse Holmberg/Fredrik Sandberg/Jessica Gow/Tomas Oneborg/SvD/TT

Så mycket kostar partiledarnas bostäder – hen bor lyxigast

Dyra villor, lägenheter och debatterade husaffärer. Hur bor egentligen de svenska partiledarna – och vem bor i dyrast bostad? Det har Nyheter24 koll på!


Den 11 september är det dags för svenska folket att rösta om vilket riksdagsparti man vill se ska få mandat i Sveriges riksdag. Samtidigt sker de allmänna valen till kommun- och regionfullmäktige. 

Inför valet 2022 är det mycket att ha koll på, allt ifrån viktiga beslut och nyckelpersoner, till datum och svåra ord. Känns det sistnämnda extra svårt?

Här reder Nyheter24 ut betydelsen på svåra, politiska begrepp att ha koll på innan du röstar.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Hela listan: Så mycket kostar partiledarnas hus

Huvudpersonerna i valet 2022 är partiledarna för Sveriges i nuläget åtta riksdagspartier. Efter långa arbetsdagar är det ack så viktigt med ett tryggt hem att återvända till. 

Men vem av partiledarna bor egentligen i dyrast hus, enligt folkbokföringen? Det har Nyheter24 koll på!

Johan Pehrson (L). Foto: Stefan Jerrevång/TT

Så mycket kostar Liberalernas Johan Pehrsons bostad

Johan Pehrson tillträdde som partiledare för Liberalerna i april tidigare i år, när den tidigare partiordföranden Nyamko Sabuni lämnade posten.

Han är bosatt i en villa på 180 kvadratmeter i Örebro, som enligt Booli är värderad till 9 940 000 kronor. 

Ulf Kristersson (M). Foto: Henrik Montgomery/TT

Så mycket kostar Moderaternas Ulf Kristerssons bostad

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson bor i en villa i Strängnäs tillsammans med hustrun Birgitta Kristersson Ed. Bostaden är 246 kvadrat stor, med en tillhörande tomt på 1 722 kvadratmeter.

Enligt uppgifter från Hitta är villan värderad till 9 020 000 kronor. 

Märta Stenevi (MP). Foto: Carl-Olof Zimmerman/TT

Så mycket kostar Miljöpartiets Märta Stenevis bostad

Märta Stenevi är en av språkrören för Miljöpartiet, och hon bor i ett 160 kvadratmeter stort radhus i Malmö. 

Bostaden är värderad till 7 870 000 kronor, enligt Booli.

Foto: Fredrik Persson/TT

Så mycket kostar Miljöpartiets Per Bolunds bostad

Till skillnad från sin MP-kollega bor Per Bolund i huvudstaden Stockholm, tillsammans med hustrun Åsa Ahlstrand och dottern Saga. 

De bor i en villa på 79 kvadratmeter, med en tillhörande tomt på cirka 692 kvadrat. Bostaden är värderad till 8 690 000 kronor, enligt Hitta.

Jimmie Åkesson (SD). Foto: Stefan Jerrevång/TT

Så mycket kostar Sverigesdemokraternas Jimmie Åkessons bostad

Jimmie Åkesson bor i ett villaområde i Sölvesborg i Blekinge. 

Åkessons bostad är värderad till ungefär 3 150 000 kronor, enligt uppgifter från Hitta som Nyheter24 tagit del av. Han bor ensam i villan, som är 65 kvadratmeter stor. 

Magdalena Andersson (S). Foto: Henrik Montgomery/TT

Så mycket kostar Socialdemokraternas Magdalena Anderssons bostad

Statsminister Magdalena Andersson bor tillsammans med maken Richard Friberg och deras två barn i en villa i Nacka, Stockholm. Huset är 114 kvadratmeter stort med en tillhörande tomt på 704 kvadrat. 

Bostaden är värderad till omkring 8 880 000 kronor, enligt uppgifter från Booli.

Foto: Anders Wiklund/TT

Så mycket kostar Vänsterpartiets Nooshi Dadgostars bostad

Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar föddes i Ängelholm, men flyttade så småningom till Stockholm, där hon idag är bosatt.

Dadgostar bor i en lägenhet på 74 kvadratmeter i en förort till Stockholm. Bostaden är värderad till 6 220 000 kronor, enligt Booli.

Annie Lööf (C). Foto: Jessica Gow/TT

Så mycket kostar Centerpartiets Annie Lööfs bostad

Centerpartiets partiledare Annie Lööf bor, liksom statsministern, i Nacka. Hennes bostad är en 148 kvadratmeter stor villa, med tillhörande tomt på 984 kvadrat. 

Villan som Lööf bor i tillsammans med maken Carl-Johan Lööf är värderad till cirka 10 700 000 kronor, enligt uppgifter från Booli. 

Foto: Henrik Montgomery/TT

Så mycket kostar Kristdemokraternas Ebba Buschs bostad

Ingen partiledares bostadsaffär har varit lika omskriven om Ebba Buschs har. Efter ett och ett halvt år av förtalsanklagelser, hemliga skadestånd och förlikning stod det i oktober 2021 klart huset var hennes.

Enligt uppgifter som Nyheter24 tagit del av fick KD-ledaren betala 3,9 miljoner kronor för det nya huset. Om Ebba flyttat in i det nya huset är okänt, och likaså är värderingen på bostaden där hon är folkbokförd just nu.

Siffror från Booli visar att husen till höger och vänster om Buschs bostad är värderade till 14,8, respektive 15,9 miljoner kronor. Värderingen på Ebba Buschs finns inte offentliggjord. 

Källor: Hitta.se, Booli.se

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!