Medvetet mode! 18 plagg som är både snygga och miljövänliga

De här snygga sommarplaggen är inte bara trendiga – de är också snälla mot miljön. En riktig win-win, med andra ord!


Det finns många små saker vi kan göra för att hjälpa miljön. En av dem är att försöka handla kläder som är tillverkade på ett schyst sätt både för människa och natur. Till exempel plagg i ekologisk bomull, eller kläder där man minimerat energi- och vattenåtgången i tillverkningen. Här hittar du en hel lista med sådana plagg. 

1. Jeansskjorta, Cubus Waterless

Cubus har tagit fram en jeanskollektion som produceras med mindre vatten, kemikalier och energi. Den här snygga jeansskjortan är på rea för 149 kronor.

2. T-shirt med tryck, Gina Tricot The Good Project

Hos Gina Tricot hittar du dessa, och många fler, t-shirts med tryck. Plaggen kommer från deras hållbara kollektion The Good Project. Läs mer och klicka hem dem här.

3. Jeans med slitningar, Gina Tricot The Good Project

De här jeansen har verkligen de perfekta knäslitningarna! Du hittar dem här för bara 399 kronor.

4. Vit spetsblus, Ellos Conscious Choice

Det här är den perfekta sommarblusen. Vida ärmar och virkade detaljer gör den perfekt både till stranden och stan. Du kan klicka hem den här till 20 procents rabatt.

5. Matchande set i denim, Cubus Waterless

Vi älskar matchande set, och de här snygga plaggen går att bära både var för sig och tillsammans som på bilden. Här hittar du byxorna och här hittar du kimonon.

6. Topp med korsett, Gina Tricot The Good Project 

Korsetter är en het trend och den här snygga t-shirten med inbyggt knyt kan du just nu klicka hem här (den grå är dessutom på rea och kostar bara 59 kronor!)

7. Kortärmad blus, Ellos Conscious Collection

Den här blusen går att både klä upp och klä ner. De lite länge armarna gör den perfekt för mer uppklädda tillfällen men den blir även sjukt snygg med jeansshorts. Klicka hem den här.

8. Svart jeanskjol, Gina Tricot The Good Project

Det kan ju vara kul med omväxling från den klassiska blå jeansskjolen och då blir denna svarta perfekt. Svart passar ju faktiskt till allt! Du hittar jeanskjolen här.

9. Randig blus, Ellos Conscious Collection

Blått- och vitrandiga är ett mönster som direkt för tankarna till sommaren. Den här omlottblusen markerar midjan snyggt med ett brett knytband. Du kan klicka hem den här.

10. Jeansklänning, Cubus Waterless

Den här lite längre jeansklänningen är perfekt för sommardagar på kontoret, när man vill vara barbent men ändå inte känna sig för avklädd. Här kan du köpa klänningen.

11. Linne med knyt, Gina Tricot The Good Project

Det här härliga linnet med knyt finns också i svart och grått. Du kan klicka hem det här för 129 kronor.

12. Ljusa jeans, Ellos Conscious Collection

De här ljusa jeansen är gjorda i miljövänligt odlad bomull och kostar bara 399 kronor. Klicka hem dem här.

13. Kjol med volang, Gina Tricot The Good Project

En söt, vippig kjol är ett måste i varje sommargarderob. Den här finns både i mönstrad och enfärgat och du kan köpa den här.

14. Jacka, Ellos Conscious Collection

Den här eleganta jackan piffar upp vilken vardagsoutfit som helst och är dessutom nedsatt med 30 procent. Köp den här för bara 279 kronor.

15. Klänning, Gina Tricot The Good Project

Den här klänningen är den perfekta vardagsklänningen! En riktig garderobsräddare för de där dagarna när man inte vet vad man ska ha på sig. Du hittar den här för 199 kronor.

16. Stickad tröja

Mjuka och härliga stickade tröjor kan man aldrig få för många av! Ännu bättre är det såklart om tröjan är gjord i miljövänlig bomull, vilket denna är. Dessutom innehåller den kashmir vilket gör den supermjuk. Klicka hem den här för 209 kronor.

17. Linneshorts, Gina Tricot The Good Project

De här linneshortsen skulle passa perfekt tillsammans med en luftig vit skjorta, gärna på segelsemester i Medelhavet. De perfekta semestershortsen hittar du här.

18. Off shoulder-topp, Gina Tricot The Good Project

Off shoulder-trenden är het i sommar. Haka på den med den här snygga blusen som bara kostar 129 kronor hos Gina Tricot.

Missa inte!

Här hittar du hela Gina Tricots hållbara kollektion.

Här hittar du hela Cubus hållbara kollektion.

Här hittar du hela Ellos hållbara kollektion.


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!