Daniel Ståhl.
Daniel Ståhl. - Foto: TT

Ståhl efter segern: "Det var najs"

I Rom blev han slagen av Lukas Weisshaidinger.I Sollentuna fick Daniel Ståhl sin revansch.Den svenske stjärnan kastade över tre meter längre än österrikaren.


I Roms internationella friidrottstävling nådde Daniel Ståhl 65,87 meter i sitt tredje kast.

Då han följde upp med tre kryss i resultatlistan stod det klart att han slutade trea bakom Kristjan Ceh, Slovenien, och Lukas Weisshaidinger, Österrike.

I Sollentuna GP fick OS-guldmedaljören och VM-hoppet sin revansch.

68,97 i sjätte och sista kastet innebar att han var över tre meter bättre än tvåan Weisshaidingers 65,71. Ståhls landsman Simon Pettersson blev trea på 62,96.

"Bra tryck"

— Det var najs. Det var bra tryck i den sista. Det är det som jag har jobbat på den senaste tiden. Det har inte klaffat de senaste tävlingar och det har jag jobbat på; att kunna vräka ut tekniken jag har, säger Ståhl till SVT.

— Lite blygsam start på våren men det kommer att bli bättre.

29-åringen stressas dock inte över säsongsstarten utan jobbar på i lugn och ro med siktet ständigt på sommarens VM.

— Jag ska försöka göra mitt bästa på varje tävling och ta mig till final i VM, det är som jag tidigare har sagt. Sedan får vi se hur det blir.

Kulstötare Fanny Roos, som också är klar för VM, lämnade Sollentuna med en annan känsla än vad Daniel Ståhl gjorde.

27-åringen var inte alls nöjd med sina 18,40 meter – vilket var en bra bit ifrån hennes säsongsbästa på 19,10 – som gav en andraplats.

— Väldigt väldigt dåligt. Jag kände mig bra på uppvärmningen, stötte bra där och sedan... Det var bara jättedåligt. Jag blir trött på mig själv för att jag inte sätter det på tävling, säger hon till SVT.

Kanadensiska Sarah Mitton, 25, hade andra längder i sina stötar och med 19,57 – ett arenarekord som hon klarade redan i första – vann hon tävlingen före Roos och trean Katharina Maisch, Tyskland.

Seger för Montler

VM-klare Carl Bengtström vann 400 meter häck på 49,57 före fransmannen Wilfried Happio, 49,73, och italienaren Mario Lambrughi, 50,22.

Längdhopparen Thobias Montler, även han klar för VM, nådde 7,95 i första hoppet och det räckte för att ta hem segern före sydafrikanen Ruswahl Samaais 7,57.

VM i Eugene, USA, avgörs den 15-24 juli.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!