Luleås Einar Emanuelsson blev segerarkitekt när laget besegrade finlädska Jukurit i CHL. Arkivbild.
Luleås Einar Emanuelsson blev segerarkitekt när laget besegrade finlädska Jukurit i CHL. Arkivbild. - Foto: TT

Luleå inledde CHL med premiärseger

Luleå inledde Champions Hockey League med en premiärseger.


Laget från Norrbotten premiärbesegrade finländska Jukurit med 5–2 på bortais i Sankt Michel i östra Finland. Segerarkitekt var Einar Emanuelsson som stod för två av målen. Emanuelsson gjorde således dubbelt så många mål i matchen som han gjorde under hela grundserien i SHL i fjol.

Det ena var en riktig delikatess. Forwarden slog nämligen vackert in 2–0 på volley – efter en fin lyftning av Juhani Tyrväinen.

— Vi har spelat lite padel i sommar. Men de flesta är så bra på det, så jag gillar inte det riktigt. Men det har kanske gett lite utdelning i alla fall, säger Emanuelsson enligt Aftonbladet.

Även Färjestad inledde CHL-spelet med seger. Karlstad-klubben hemmakrossade österrikiska Villach med 7–0. Målskyttar? Linus Johansson, Victor Ejdsell och Henrik Bjrklund stod för två mål vardera och Per Åslund gjorde ett mål.

Skellefteå åkte däremot på en uddamålsförlust hemma mot schweiziska Davos i premiären. Stor matchhjälte för schweizarna blev den svenske backen Klas Dahlbeck, 31, som satte 3–2 i tredje perioden.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!