Liverpool tog hem segern på Villa Park.
Liverpool tog hem segern på Villa Park. - Foto: TT

Succé för 18-åringen när Liverpool vann

Liverpool besegrade Aston Villa med 3–1 på Villa Park.Ett par timmar senare vände Arsenal hemma mot West Ham och vann även de med 3–1.Det bjöds på en hel del dramatik när klassiska Boxing day-fotbollen spelades i England under måndagen.

Leicester City–Newcastle 0–3

Liverpool tog en tidig ledning. Redan efter fyra minuter gav Mohamed Salah bortalaget ledningen på Villa Park. Innan första halvleken var över satte mittbacken Virgil van Dijk 2–0. Den svenska landslagsmålvakten Robin Olsen, som fick förtroendet mellan Aston VIllas stolpar, var chanslös.

I den andra halvleken var det ett helt annat Aston Villa som radade upp målchanser. Till slut fick man utdelning när Ollie Watkins nickade in reduceringen från nära håll.

Isak fortsatt skadad

Villa, som i oktober sparkade Steven Gerrard och tog in Unai Emery, forcerade för ett kvitteringsmål. Det tvingade Jürgen Klopp att agera och tysken bytte in 18-årige Stefan Bajcetic. En minut senare satte talangen 3–1 och säkrade tre värdefulla poäng för Liverpool.

— Hans attityd och spelförståelse är riktigt bra. Framtiden ser ljus ut. Men grabbarna passar bra in när allting annat fungerar bra – det visade de i dag, säger Klopp efter matchen.

Runt om i England spelades det Boxing day-fotboll.

Newcastle, som har svenske landslagsstjärnan Alexander Isak fortsatt på skadelistan, tog en enkel seger borta mot Leicester City med 3–0. Återigen låg Miguel Almirón bakom segern. Newcastle är tabelltvåa i Premier League, fyra poäng efter serieledande Arsenal, som dock har en match mindre spelad.

Arsenal vände i Londonderbyt

I de övriga Premier League-matcherna blev det seger för Brighton mot Southampton med 3–1, och Fulham slog Crystal Palace med 3–0. Wolverhampton fick en drömstart under nye tränaren Julen Lopetegui när de besegrade Everton med 2–1 på Goodison Park.

Måndagsunderhållningen avslutades med ett Londonderby när serieledaren Arsenal tog emot krislaget West Ham. Länge var Arsenal illa ute, för det var bortalaget som tog ledningen i den första halvleken.

Men i den andra halvleken kom man tillbaka och inom loppet av fem minuter hade Arsenal vänt till 2–1 efter mål av Bukayo Saka och Gabriel Martinelli. I den 69:e matchminuten skrev Eddie Nketiah in sig i målprotokollet när han snyggt placerade in 3–1, vilket även blev slutresultatet.

Saka låg bakom Arsenals vändning mot West Ham.