William Poromaa. Arkivbild.
William Poromaa. Arkivbild. - Foto: TT

Poromaa sjua – svor och kastade stavarna

William Poromaa blev sjua och bäste svensk i herrarnas jaktstart över 10 kilometer i Tour de Ski i Val Müstair, Schweiz.Efter loppet såg han ändå frustrerad ut, svor och kastade stavarna.

22-åringen stod för en stark insats och körde upp sig 15 placeringar efter 22:a-platsen i nyårsaftonens sprint.

— Det var ett bra race i dag. Vi är nöjd med det. Bra etapp. Två bra dagar här i Val Müstair, säger William Poromaa.

TT: Varför var du förbannad, om du kommer ihåg?

— Nej, men det var väl känslan av att vi hade lite mer att hämta. Sedan gör väl alla säkert det dem kan och så. Jag tror att hade vi hjälpts åt mer hade vi tagit in fler sekunder än vad vi gjorde.

Norske stjärnan Johannes Høsflot Klæbo vann för andra dagen i rad. 26-åringen, som vunnit touren två gånger tidigare, tog skidkarriärens totalt 13:e etappseger i Tour de Ski och tangerade därmed Petter Northugs, som avslutat sin professionella karriär, rekord på antalet etappsegrar i touren, enligt NTB.

Klæbo vann med drygt tio sekunder före landsmannen Pål Golberg och italienaren Federico Pellegrino och drygade ut sin ledning i touren.

Calle Halfvarsson blev nästa bästa svensk i nyårsdagens herrlopp och slutade på 13:e plats.

På tisdagen fortsätter Tour de Ski med 10 kilometer klassiskt, individuell start, i Oberstdorf för damerna och herrarna.