Med hjälp av syrgas och bår kunde César Azpilicueta lämna planen.
Med hjälp av syrgas och bår kunde César Azpilicueta lämna planen. - Foto: TT

Chelseas mardröm – förlorade mot bottenlaget

Ännu en mardrömsdag på jobbet för Graham Potter.Chelsea förlorade hemma mot tabelljumbon Southampton med 0–1.Dessutom råkade lagkapten César Azpilicueta ut för en otäck skada.

Chelsea har inte vunnit en fotbollsmatch sedan den 15 januari. Faktum är att man har gjort ett enda mål sedan dess.

Det går därför att konstatera att Graham Potter är en pressad man.

Med det sagt hade Londonklubben ett gyllene läge – hemma på Stamford Bridge mot tabelljumbon Southampton i Premier League.

Men det blev precis tvärtom.

Bortalaget tog ledningen i den första halvleken. Frisparkskungen James Ward-Prowse skruvade dit bollen från drygt 25 meter.

I den andra halvleken forcerade Chelsea med all kraft för ett kvitteringsmål, men Southampton stod emot och vann matchen med uddamålet.

Och om inte förlusten var nog så åkte även lagkapten César Azpilicueta på en skräckskada. Spanjoren fick en fot i huvudet och föll otäckt ihop. 33-åringen bars ut på bår till stående ovationer.

— Tack och lov är han vid medvetande. Han är på sjukhus och har pratat med sin fru, säger Potter enligt nyhetsbyrån AP.