Djurgårdens 17-åring Lucas Bergvall.
Djurgårdens 17-åring Lucas Bergvall. - Foto: Nils Petter Nilsson/TT

Djurgårdens 17-åring hyllas: "Fantastisk"

Tre tunga poäng mot Häcken.Extra glad var Djurgårdens Lucas Bergvall,17, som gjorde allsvensk startdebut med bravur.Han har det där lilla extra, säger Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf.


När 17-åringen byttes ut i slutskedet fick han högljudda applåder av hemmapubliken på Tele2 arena.

Bergvall visade ingen respekt i matchen. Tonåringen ordnade frisparkar, vände bort gulsvarta mittfältare, tog sig fram på små ytor och var dessutom nära att nicka in ett mål i Djurgårdens 1–0-seger.

— En fantastisk debut i allsvenskan från start. Det är alltid lite känsligt när man ska slänga ut dem och se om de kan simma. Vi har haft det lite hackigt och han har letat efter läge att få mer speltid, i dag kände vi definitivt att det var dags, säger Lagerlöf på presskonferensen.

— Det var inte oväntat att han skulle leverera bra saker där ute. Han är väldigt, väldigt bra och en komplett fotbollsspelare för sin unga ålder.

17-åringen var själv ödmjuk efteråt.

— Det är kul att få höra det av ens tränare, nu är det bara att fortsätta och så har vi "Gnaget" på söndag. Det var riktigt, riktigt roligt att spela fotboll i dag, säger Bergvall till TT.

— Det är en bra match av laget där vi visar att vi är ett topplag, vi gör det jättebra både offensivt och defensivt.

Där fanns nervositet innan avspark.

— Det var mycket nervositet innan matchen, det är lite jobbigt, men när vi gick över den vita linjen var det bara att släppa på gasen och köra.

TT: Startar du mot AIK på söndag?

— Jag vet inte, det är upp till Kim (Bergstrand) och "Tolle" (Lagerlöf).

TT
/
AIK
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!