Tashreeq Matthews såg till att Sirius tar sin första allsvenska seger i år. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Första segern för Sirius: "Varit jädra jobbigt"

Sirius tog säsongens första allsvenska seger – mot tränaren Christer Mattiassons förra klubb Brommapojkarna. Det har varit så jädra jobbigt, men nu ska vi njuta, säger tränaren till Discovery+.

Uppsalalaget vann bortamatchen med 2–1. Inhopparen Tashreeq Matthews hade bara varit på planen i några sekunder när han stötte in segermålet, efter ett inlägg av Aron Bjarnason.

— Det här känns bra, det var 20 år sen sist jag vann i allsvenskan, säger Christer Mattiasson, som själv var en allsvensk spelare en gång i tiden.

I fjol tog han upp BP från superettan till allsvenskan.

BP tog ledningen i den 23:e minuten genom mål av Oskar Pettersson. Fyra minuter senare dräller hemmalaget med bollen i egna straffområdet och Edi Sylisufaj kunde slå in kvitteringen.

2–1-målet gjordes i den 64:e minuten och betyder att Sirus spräcker segernollan och lämnar nedflyttningsplats för 13:e plats, ovanför kvalstrecket, i den allsvenska tabellen just nu.

Sirius kom till matchen efter fyra raka förluster.

— Vi gör ingen toppenmatch men springer och tampas, vi gör något extra som det är svårt att sätta ord på. Tänkt att äntligen få vinna en fotbollsmatch, det har varit så jädra jobbigt. Nu ska vi njuta och ta in det här, säger Mattiasson.

— Framgång föder framgång så nu hoppas vi kunna studsa på det här.

BP hade inför matchen inte tappat poäng sedan säsongens tre första matcher, som man förlorade. Stockholmslaget är kvar på sjätte plats i tabellen.