Manchester Uniteds André Onana (i gult) med en jättetabbe.
Manchester Uniteds André Onana (i gult) med en jättetabbe. - Foto: Matthias Schrader/AP/TT

Bayern vann målfest efter målvaktstavla

Bayern München har fått en drömstart i Champions League. Tyska giganten besegrade Manchester United med 4–3 – efter bland annat en jättetavla av Uniteds stjärnmålvakt André Onana. Det är ett svårt lag att möta, så det var skönt att börja med tre poäng, säger Bayernanfallaren Harry Kane i TV4 Play.

Real Madrid – Union Berlin 1–0

Facundo Pellistri hade redan efter tre minuter en jättechans att spräcka nollan från nära håll men avslutet gick rakt på målvakten Sven Ulreich.

Därefter fortsatte United styra matchbilden och hotade flera gånger.

Fram till den 28:e minuten.

För då kom ledningsmålet – för Bayern München.

Svenskar på planen

Leroy Sané fick bollen strax utanför straffområdet och drog till direkt. Ett avslut som såg inte helt otagbart ut för målvakten och nyförvärvet André Onana. Men den gamle Ajax- och Intermålvakten, som värvades till Premier League-klubben i somras för 650 miljoner kronor, släppte bollen under sig och 1–0 var ett faktum.

Minuter senare utökade hemmalaget till 2–0 genom Serge Gnabry, snyggt framspelad av tyske supertalangen Jamal Musiala, 20.

Det fanns flera svenskar på plan. Dels landslagsmittbacken Victor Nilsson Lindelöf, dels allsvenska domaren Glenn Nyberg.

Bayern höll undan

Och just Nyberg skulle hamna i centrum under inledningen av den andra halvleken. Efter en hörna nickades bollen på Christian Eriksens hand, och efter en VAR-granskning pekade Nyberg på straffpunkten. Fram klev Harry Kane som var pricksäker.

— Det är alltid nervöst när man tar en straff, men jag brukar förbereda mig på bästa sätt. Det var ett viktigt ögonblick i matchen så skönt att sätta dit bollen, säger Kane i TV4 Play.

Dessförinnan hade United fått in ett mål genom dansken Rasmus Højlund.

Bayern München, på förhand en titelkandidat, hade bud på flera mål, men i stället var det Manchester United som gjorde ännu ett mål. Den här gången var det Casemiro, som liggande kunde peta in bollen i mål.

Harry Kane målskytt mot Manchester United.

Kane: "Hade många chanser"

Dramat och målfesten var inte slut där. Mathys Tel gjorde 4–2 och i den 93:e minuten reducerade United en gång till genom Bruno Fernandes. Men närmare än så kom inte bortalaget som fick åka hem med noll poäng i bagaget.

— Bra match av oss. Vi kontrollerade den och hade många chanser. Men vi tappade fokus i slutet. Vi hade kunnat vinna med fler bollar, men det finns fortfarande saker vi måste förbättra, säger Harry Kane.

Bättre gick det för en annan Premier League-klubb. Arsenal var tillbaka i Champions League för första gången sedan 2017, och de stod för en rejäl urladdning hemma mot nederländska PSV.

Redan efter den första halvleken stod det 3–0 till Londonklubben och matchen vann man med klara 4–0. Målskyttar: Bukayo Saka, Leandro Trossard, Gabriel Jesus och Martin Ødegaard.