Caroline Seger tackar för sig. Arkivbild.
Caroline Seger tackar för sig. Arkivbild. - Foto: Adam Ihse/TT

Caroline Seger slutar i landslaget – efter 18 år i blågult

Caroline Seger avslutar landslagskarriären. Tisdagens Nations League-match mot Spanien i Málaga blir mittfältsstjärnans sista i blågult. Att representera Sverige under 18 års tid har varit en ära och något jag kommer bära med mig för resten av livet, säger 38-åringen.


Ingen spelare har gjort fler fotbollslandskamper för Sverige. Om Caroline Seger spelar i Nations League-avslutningen mot Spanien på tisdag landar hon på 241 framträdanden i A-landslagströjan.

— Nu har jag kommit till ett beslut, efter 18 års tid i landslaget, om att det är över. Det är sorgligt, men det är sant, säger Seger i en intervju på Svenska fotbollförbundets hemsida.

Den stora överraskningen i EM-truppen 2005

Hon gjorde landslagsdebut 2005, och blott 20 år gammal blev hon den stora överraskningen i den svenska EM-truppen samma år.

— Efteråt kommer alla vet vem Caroline Seger är. Jag ska avgöra hela EM, sade Seger på en presskonferens i maj 2005.

Så blev det inte. Men sedan dess har hon vuxit ut till att bli landslagets stora förgrundsfigur och lett Sverige till flera tunga medaljer: silver i OS 2016 och 2021, VM-brons 2011, 2019 och 2023.

Caroline Seger vann "Årets genombrott" på Fotbollsgalan 2005. Foto:Jack Mikrut/TT

Lagkaptenens om avslutet: "Enormt stolt"

Men nu är det snart över för lagkaptenen, som också legat i framkant när det handlar om att ta striden för damfotbollsspelares rättigheter.

— När jag ser tillbaka på alla år som gått och hur det blivit så är jag enormt stolt över att ha varit en del av det arbetet. Förändringen av egentligen allting och hur det har växt, hur förutsättningarna har blivit bättre, och att allt det man kämpat för nu har blivit så som man själv så klart önskat att man fått ha det från första början, säger Seger till svenskfotboll.se

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!