Elias Salomonsson lämnar isen efter matchstraffet mot Lettland.
Elias Salomonsson lämnar isen efter matchstraffet mot Lettland. - Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Fruktar avstängning: "Kanske lite övertaggad"

Matchstraff redan efter 25 sekunders spel. JVM-premiären blev ingen höjdare för svenske backen Elias Salomonsson som nu är rädd för en avstängning. Det är man alltid när man får matchstraff, säger han efteråt.


Sverige krossade Lettland med 6–0 i JVM-premiären inför storpublik i Göteborg.

För Skellefteåbacken Elias Salomonsson blev det dock en tuff kväll.

— Det är klart att det är lite blandade känslor. Det viktigaste var att vi vann, men det är surt, man vill ju spela, säger han.

Salomonsson satte vårdslöst klubban i ryggen på lettiske forwarden Emils Veckaktins precis vid sargen redan efter 25 sekunders spel.

Letten kraschade in i sargen och efter videogranskning dömde domarparet Lukas Kohlmüller, Tyskland, och Troy Murray, Kanada, matchstraff för boarding.

— Jag går in för att vinna pucken egentligen och råkar sätta klubban i ryggen på honom. Det är lite olyckligt. Jag kanske var lite övertaggad. Det gick bra för honom i alla fall, säger Salomonsson om letten som kunde spela vidare.

Sverige spelar sin nästa match mot Tyskland på torsdag och innan dess tar IIHF, det Internationella ishockeyförbundet, beslut om en eventuell avstängning.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!