Stina Nilsson tillbaka i världscupen i skidskytte. Arkivbild.
Stina Nilsson tillbaka i världscupen i skidskytte. Arkivbild. - Foto: Nisse Schmidt/TT

Nilsson tillbaka i världscupen: "Väldigt spännande"

Stina Nilsson är tillbaka i världscupen i skidskytte för första gången sedan premiären. 30-åringen blickar nu fram mot en stark säsongsavslutning. Det ska bli kul att få en chans nu, säger Nilsson.


Fakta: Tävlingarna i Holmenkollen

Damer: Anna Magnusson, Anna-Karin Heijdenberg, Elvira Öberg, Mona Brorsson, Johanna Skottheim, Stina Nilsson.

Herrar: Anton Ivarsson, Jesper Nelin, Martin Ponsiluoma, Peppe Femling, Sebastian Samuelsson, Viktor Brandt.

Schema:

Torsdag: distans 15 kilometer damer (14.15)

Fredag: distans 20 kilometer herrar (14.15)

Lördag: masstart 12,5 km damer (13.20) och 15 km herrar (15.20)

Söndag: singelmixedstafett (12.45) och mixedstafett (14.45)

Tävlingarna sänds i SVT.

Världscupcirkusen rullar vidare till Holmenkollen där tävlingshelgen inleds redan under torsdagen med damernas 15 kilometer.

I den svenska truppen saknas Hanna Öberg som är sjuk – men Stina Nilsson är tillbaka för första gången sedan premiärhelgen i Östersund i slutet av november 2023.

— Det känns väldigt spännande. Jag har gjort mycket i IBU (nivån under världscupen) och har känt att mycket har stämt. Det känns kul att se hur långt ett lopp kan räcka här, säger Stina Nilsson och fortsätter:

— Det ska bli kul att få en chans nu.

I övrigt har Linn Persson avslutat säsongen efter att ha genomgått en axeloperation och Anna-Karin Heijdenberg är världscupdebutant.

Tre världscuphelger återstår av säsongen. Elvira Öberg är bästa svenska på en femteplats i totalställningen – drygt hundra poäng bakom den norska ledaren Ingrid Landmark Tandrevold. Martin Ponsiluoma är främste svensk på herrsidan med en sjundeplats.

— Jag vill komma upp i min kapacitet, för jag vet att det inte är så långt till topp tre. Jag vill få ut min nivå och kunna slåss om segern, säger Elvira Öberg.

TT
/
SVT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!