Elvira Öberg och svenskorna hade det tufft i Soldier Hollow. Arkivbild.
Elvira Öberg och svenskorna hade det tufft i Soldier Hollow. Arkivbild. - Foto: Fredrik Sandberg/TT

Skidskyttesvenskorna chanslösa i Soldier Hollow

Systrarna Öberg hade problem med snön, Mona Brorsson stördes av solljuset. Nej, de svenska skidskyttedamerna hade ingen bra dag i Soldier Hollow.


Världscupcirkusen har den här veckan tagit sig till amerikanska Utah och Soldier Hollow, där flera skidgrenar avgjordes under OS i Salt Lake City 2002.

Det blev en kämpig start för de blågula.

På hög höjd, i gassande sol och tungkört före var det ingen av de sju svenska åkarna som fick det att stämma i sprinten.

— Jag har så svårt att få till skidåkningen. Kraften går liksom åt alla håll utom framåt, känns det som, säger Elvira Öberg till SVT efter sitt lopp.

Mona Brorssons främsta bekymmer fanns i stället i liggskyttet där det starka solljuset störde henne på vallen. Det blev två bom direkt för värmländskan.

— Det är svårt för mig, jag är bättre i dimma om man säger så, säger hon.

Den starkaste insatsen stod Hanna Öberg för. I comebacken efter sin sjukdom fick även Öberg slita i den tunga snön. Efter en bom slutade hon 21:a, nästan två minuter från förstaplatsen.

— Det var tufft. Man känner att man inte hade haft nån nackdel med lite mer power i överkroppen än vad jag har. Jag fick verkligen kämpa där ute, men nu är jag i gång och helt frisk. Jag tror att det här var en riktigt bra genomkörare, säger storasyster Öberg till SVT.

Elvira Öberg (28:a), Brorsson (37:a), Stina Nilsson (40:e) och Anna Magnusson (45:a) får också åka jaktstarten på söndag. Men dessförinnan väntar stafett på lördagen.

Pallen då?

Där var det idel bekanta namn. Justine Braisaz-Bouchet fixade en fransk seger, Ingrid Landmark Tandrevold en norsk andraplats och även på tredjeplatsen blev det franskt genom Lou Jeanmonnot.

TT
/
SVT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!