Victor Nilsson Lindelöf i samtal med förbundskapten Jon Dahl Tomasson.
Victor Nilsson Lindelöf i samtal med förbundskapten Jon Dahl Tomasson. - Foto: Stefan Jerrevång/TT

Beskedet: Lindelöf fortsätter som lagkapten

Victor Nilsson Lindelöf fortsätter som lagkapten i fotbollslandslaget. Ett lätt val, säger förbundskaptenen Jon Dahl Tomasson.


Om mittbacken skulle få fortsatt förtroende som spelaren med armbindeln har varit en fråga som Tomasson velat vänta med svara på. Inte för att han hyst några tvivel, mer för att han ville passa på att ge spelartruppen beskedet först.

Det gavs i morse på ett spelarmöte, någon timme före träningen i Porto inför torsdagens landskamp mot Portugal.

— Jag är glad att han ställer upp. Jag hade velat berätta det här tidigare, men först måste spelarna få höra det, säger Tomasson till svenska medier på plats.

Hur reagerade Nilsson Lindelöf?

— Han sprang inte i väg, säger Tomasson och skrattar.

— Det är en roll han är van vid, en spelare som tar ansvar och som spelar i en stor klubb. Han tänker alltid på laget, säger dansken.

— Över tid kommer vi troligen att addera ett antal spelare, troligen yngre spelare som kommer att få ta ett större ansvar i laget. Jag vill att alla spelare ska vara involverade och ta ansvar. De måste kommunicera bra med varandra och samarbeta väl med varandra.

Några vicekaptener utses inte i nuläget.

Victor Nilsson Lindelöf utsågs till landslagskapten den 11 augusti 2021 av förre förbundskaptenen Janne Andersson. Han ersatte då Andreas Granqvist.

Nilsson Lindelöf har spelat 64 landskamper sedan debuten 2016.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!