Jon Dahl Tomasson och Victor Nilsson Lindelöf inför matchen mot Portugal på torsdag.
Jon Dahl Tomasson och Victor Nilsson Lindelöf inför matchen mot Portugal på torsdag. - Foto: Stefan Jerrevång/TT

Lindelöf lunchade med Tomasson: "Väldigt dyrt"

Victor Nilsson Lindelöf står bakom Jon Dahl Tomassons fotboll. På en restaurang i Manchester pratade duon ihop sig om framtiden. Det var väldigt dyrt. Men det var bra sällskap, säger Jon Dahl Tomasson som tog notan.


Med en dag kvar till premiären av landslagets "nya era", som fotbollsförbundet gillar att beskriva den, satt de där. Den nye förbundskaptenen och Victor Nilsson Lindelöf, som får fortsatt förtroende som lagkapten.

— Det är väldigt roligt att jag fått förtroendet återigen. Det är något jag tar på stort allvar så klart, säger Nilsson Lindelöf till den samlade journalistkåren på The Yeatman Hotel.

Han fortsätter:

— Det var verkligen ingen tvekan. Jag vill ta ett stort ansvar och ta oss tillbaka till den nivån vi ska vara på. Vi är alla här för att få svensk fotboll tillbaka dit. Jag vill vara med på den resan tillbaka.

"Står också för Jons fotboll"

Lindelöf säger att Tomassons krav inte skiljer sig från de som förre förbundskaptenen Janne Andersson ställde på honom.

— Egentligen inte. Jag ska vara länken mellan spelare och tränaren. Vi har haft en öppen dialog om vad som förväntas av mig och det ansvar jag ska ta, säger han.

Men till skillnad från tidigare har han inte några vice lagkaptener att prata med.

Känner du dig ensam?

— Det gör jag inte. Det är många spelare här som är duktiga på att ta ansvar. Jag är kapten men många andra som kan ta den rollen.

Victor Nilsson Lindelöf och Jon Dahl Tomasson har nu tillbringat tre träningsdagar i Portugal, men duon träffades innan det.

— Vi träffades i Manchester första gången och gick igenom massor av olika saker. Vad vi kunde ändra, förbättra och förvänta oss, säger Nilsson Lindelöf.

Lagkaptenen har samma vision som tränaren till vänster om honom vid presskonferensens podium. Sverige ska bli offensivare.

— Jag står också för Jons fotboll. Det tycker jag är roligt att spela. Vi har spelare för det också.

"Ett Manchester City i landslagsform"

Med endast tre träningsdagar avklarade är de båda inne på att laget är långt ifrån en färdig produkt, och att matchen mot Portugal handlar om att lära sig det nya.

— Portugal är förmodligen ett av de bästa lagen i Europa. Ett Manchester City i landslagsform. De inspirerar mig som tränare. Det kommer bli en stor utmaning för oss att spela mot detta fantastiska lag, säger Jon Dahl Tomasson.

— Det kommer kanske ta lite tid att sätta allting. Balansen blir viktig, säger hans lagkapten.

Vad kommer att ta längst tid?

— De små detaljerna, som det alltid är i början. Vi vet grunderna, vilken typ av fotboll vi vill spela, vilka ytor och positioner vi vill åt. Detaljerna tar tid, som när en viss spelare ska komma in i en viss position. Förhoppningsvis kommer det att gå fort, säger Nilsson Lindelöf.

Victor Nilsson Lindelöf: "Vi är alla här för att få svensk fotboll tillbaka till rätt nivå."
TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!