Nashville, med svenskarna Filip Forsberg, tv, och Gustav Nyquist, mitten, är klart för NHL-slutspelet.
Nashville, med svenskarna Filip Forsberg, tv, och Gustav Nyquist, mitten, är klart för NHL-slutspelet. - Foto: George Walker IV/AP/TT

Nashville klart för slutspel: "Ska bli grymt"

Nashville är klart för slutspel i NHL om Stanley Cup-pokalen. Detta trots förlust mot redan slutspelsklara Winnipeg med 3–4.


Men genom att Nashville kvitterade i tredje perioden och tog matchen till förlängning spelade förlusten mindre roll. Oavgjort vid full ordinarie matchtid gav laget den enda poäng som behövdes för att greja en plats i slutspelet.

— Jag tycker att vi spelade väldigt bra ikväll. Starkt av oss att komma tillbaka ännu en gång i den tredje perioden, säger Gustav Nyquist till Expressen.

— Det ska bli grymt kul att få lira slutspel i den här arenan.

Filip Forsbergs, Nashvilles bäste målskytt i år, gick mållös av planen medan lagkamraten Gustav Nyquist fick till en assist, hans 50:e för säsongen vilket är en ny milstolpe för svensken. Liksom att han totalt gjort 72 poäng totalt för första gången under en NHL-säsong.

— Självklart skönt att ‘clincha’ även fast vi förlorade, säger Nyquist.

I slutspelet får 16 lag plats. Tolv av dem är klara, när lagen har en tre, fyra eller i något fall fem matcher kvar att spela under grundspelet.

Fjolårsvinnaren Las Vegas ligger bra till för en av de fyra kvarstående slutspelsplatserna. Det gäller också för Los Angeles. I den andra konferensen krigar framförallt New York Islanders, Washington, Detroit, Pittsburgh och Philadelphia om två platser.

TT
/
/
nhl
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!