Emil Holm ser fram emot att möta Liverpool på Anfield i Europa League. Arkivbild.
Emil Holm ser fram emot att möta Liverpool på Anfield i Europa League. Arkivbild. - Foto: Stefano Nicoli/AP/TT

Svenskarna möter Liverpool: "Ska ut och köra"

Emil Holm, Isak Hien och deras Atalanta fortsätter i kväll sin europeiska resa. Nästa stopp – ett kokande Anfield i kvartsfinal i Europa League. Vi ska ut och köra bara, säger Emil Holm.


Fakta: Kvällens kvartsfinaler i Europa League

Leverkusen–West Ham (21.00)

Kommentar: Tyskarna, som inleder på hemmaplan, har inte förlorat en match på hela säsongen. West Ham behöver ändra på det för att ta sig till semifinal.

Benfica–Marsielle (21.00)

Kommentar: Gästernas anfallare Pierre-Emerick Aubameyang leder Europa Leagues skytteliga med sina nio mål på sju matcher.

Milan–Roma (21.00)

Kommentar: Emil Holm tyckte det hade varit tråkigt med italienskt motstånd i kvartsfinal. Det fick i stället Roma och Milan, där Milan varit starkast i ligan.

Liverpool–Atalanta (21.00)

Kommentar: Jürgen Klopps avskedssäsong närmar sig sitt slut och än är två troféer fortsatt på spel. Kan Emil Holm och Isak Hien sätta stopp i Europaspelet?

De vann sin grupp och besegrade Viktor Gyökeres och hans Sporting Lissabon över två matcher i åttondelsfinal.

I kväll, 21.00, ställs Atalanta mot en av de absoluta förhandsfavoriterna i årets Europa League-slutspel.

— Det var det tuffaste vi kunde få, förutom Leverkusen då, säger den svenska ytterbacken Emil Holm när han befinner sig i Stockholm med det svenska landslaget.

23-åringen ser positivt på utmaningen.

— Det ska bli en rolig match. Vi ska åka dit och spela som vi gör mot alla andra lag.

— Vi börjar på bortaplan. Det är alltid en fördel att få spela den andra matchen hemma. Vi ska ut och göra vår grej och så får vi se.

Både Emil Holm och Isak Hien får regelbundet med speltid i den italienska klubben. Denna säsongen har båda spelat 18 Serie A-matcher, men Holm har spelat sju matcher i Europa League jämfört med Hiens två.

Den förstnämnde svensken har även börjat bli rejält älskad – och hyllad – av Atalantasupportrarna. Inte minst för sin målgest där han firar med händerna likt horn på en älg.

— Man ser lite skyltar och sånt i Atalanta. Det är kul att man är omtyckt, säger Holm.

Vad då för skyltar?

— Varning för älgen, säger han och skrattar.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!