Edmonton firar Connor McDavids avgörande mål.
Edmonton firar Connor McDavids avgörande mål. - Foto: Tony Gutierrez/AP/TT

McDavid matchhjälte när Edmonton slog Dallas

Edmonton vann det första semifinalmötet mot Dallas i Stanley Cup-slutspelet. Och matchhjälte blev Connor McDavid, som satte det avgörande 3–2-målet i förlängning. Jag borde avgjort tidigare och ber om ursäkt för att jag tvingade alla att stanna uppe så länge, säger han till tv-kanalen TNT.

Fakta: NHL-slutspelets semifinaler

Semifinalerna spelas i bäst av sju matcher.

New York Rangers–Florida, 0–1 i matcher.

Dallas–Edmonton, 0–1 i matcher.

Edmonton inledde semifinalmötet med två mål i andra perioden. Men Dallas Tyler Seguin reducerade kort efteråt och kvitterade sedan i tredje perioden.

I förlängningen kom sedan Edmontons lagkapten Connor McDavid att stå i händelsernas centrum.

Direkt i första förlängningsperioden drog 27-åringen på sig en dubbelutvisning efter att ha fått upp klubban i ansiktet på en motståndare.

— Eländigt. Jag hatade varje sekund av det, sade han om utvisningen enligt AP.

Tillbaka på isen igen missade lagkaptenen en jättechans när han plötsligt kom inför öppet mål och bara kunde fösa in pucken, men Dallas-målvakten lyckades rädda med klubbladet.

Allt skulle dock lösa sig när McDavid petade in det avgörande 3–2-målet, 32 sekunder in i den andra förlängningen.

— Det var skönt att sätta ett övertidsmål. Ett viktigt mål, sade han efter matchen.

Edmonton leder nu matchserien, som avgörs i bäst av sju matcher, med 1–0. Nästa möte spelas natten mot söndag.