- Foto: Bildbyrån

Joakim Andersson får två miljoner

Frölundas Joakim Andersson, 21, har skrivit under för Detroit Red Wings.


Frölunda tappar den tunge tvåvägscentern Joakim Andersson. Nu har 21-åringen skrivit på för Detroit Red Wings och flyttar till hösten till Nordamerika. Kontraktet löper över tre år och enligt sportsday.se får Munkedalssonen närmare två miljoner kronor i underskriftsbonus.

- Skitbra pengar, men lika viktigt är att det visa att de tror på mig. Man vill ju hellre spela för en klubb som vill ha en, säger han till sajten.

Bohuslänningen fick kontraktserbjudandet i torsdags och behövde inte speciellt lång betänketid. Han känner sig redo för äventyret, men kommer att sakna gemenskapen i Frölunda.

- Det känns ju faktiskt lite jobbigt att lämna Frölunda Jag kom hit som 16-åring, gått hockeygymnasiet, spelat med juniorerna, kommit upp i A-laget. Och redan hemma i Munkedal var Frölunda mitt lag. Så...ja, det känns lite tungt.

Han har siktet inställt på NHL-spel till hösten, men Detroit är som bekant ett tufft lag att slå sig in i.

- Klart jag hoppas ta en plats direkt i Detroit, men jag är väl medveten om att det inte blir så. Då är det bara att göra sitt bästa och kämpa sig upp, säger han till sporsday.se.

Joakim Andersson draftades av Red Wings som 88:e spelare i tredje rundan 2007. Redan i fjol gjorde han ett gästinhopp i farmarlaget Grand Rapids Griffins och hann göra en grundseriematch och tio slutspelsmatcher för klubben.

Den här säsongen svarade han för 18 poäng (6+12) på 55 matcher för Frölunda.

Hockeysverige.se

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!