Timrå trivdes senast de spelade på Hovet. Då bortaslog man Djurgården med 2-1 i förlängning.
1 av 4
Timrå trivdes senast de spelade på Hovet. Då bortaslog man Djurgården med 2-1 i förlängning. - Foto: Leif R Jansson/SCANPIX
- Efter två förluster på hemmaplan mot AIK hoppas jag att vi tar revansch, menar "Clabbe" Eriksson.
2 av 4
- Efter två förluster på hemmaplan mot AIK hoppas jag att vi tar revansch, menar "Clabbe" Eriksson. - Foto: Stig Kenne/SCANPIX
AIK har hemmaderby mot DIF den 22:a december. Förhoppningsvis blir det lugnare än i det första mötet mellan rivalerna.
3 av 4
AIK har hemmaderby mot DIF den 22:a december. Förhoppningsvis blir det lugnare än i det första mötet mellan rivalerna. - Foto: JANERIK HENRIKSSON/SCANPIX
AIK föll blytungt med 1-6 mot FBK hemma på Hovet i tisdags. Det krävs en bättre insats denna gång.
4 av 4
AIK föll blytungt med 1-6 mot FBK hemma på Hovet i tisdags. Det krävs en bättre insats denna gång. - Foto: Bertil Ericson/SCANPIX

"Vi har revansch att fordra"

AIK tar emot Timrå hemma på Hovet, vilket blir sista matchen inför derbyt mot Djurgården den 22:a december. Noterbart är att det är två relativt skadeskjutna lag som ställs mot varandra under lördagen.


Håll ett öga på:

Stjärnan: Christian Sandberg har efter en trög start börjat kommit igång på allvar. Han delar andraplatsen i AIK:s interna poängliga med 14 pinnar (8+6). Anton Lander är endast 19 år men redan tongivande i Timrå. 14 poäng (7+7) är inget dåligt facit för en junior.

Problem: AIK har hamnat i en förlusttrend efter att ha vunnit sex raka matcher. Det gäller att Fasth spikar igen och att man spelar som nykomlingar - enkelt och desperat. Timrå har problem med offensiven. Tre mål på de tre senaste matcherna gör ingen Timråsupporter lycklig.

Snackisen: Kommer AIK ta kommandot inför sin hemmapublik och spela såsom de har visat att de kan tidigare i höst? Med spelare i Gnaget tillbaka från skadelistan bör Timrå vara ett lättfångat byte, speciellt med tanke på deras målvaktsproblem.

STOCKHOLM. AIK kommer ha full backning mot Timrå. Supporterföreningen Black Army lovar full uppslutning på klacksektionen - något som lär behövas för ett formsvagt AIK.

Trots att både lagkapten Dick Tärnström och David Engblom åter fanns i startuppställningen mot Luleå blev norrbottningarna till slut för starka för Gnaget. Trots en tapper insats föll man med 2-1 i förlängningen.

AIK saknade tre viktiga backar i matchen mot Luleå. Av de backarna ser dock Patrik Nemeth ut att göra comeback medan Fredrik Svensson och långtidsskadade Josh MacNevin fortsatt uteblir.

Revanschlusta i Timrå

För Timrås del kommer man från en förlust då man blev nollade av Brynäs på bortaplan.

- Det blev en jämn och målsnål match mot Brynäs som vi på förhand hade förväntat oss, och det är aldrig kul att förlora en match och det blir ännu tråkigare att vi inte gör mål på våra möjligheter. Vi skapar flera bra chanser men behöver bli mera noggranna i avsluten, säger Timrås assisterande tränare Clas Eriksson till klubbens hemsida.

- AIK spelar ett intensivt spel med mycket skridskoåkning så det gäller att vi är med direkt från start. Vi har revansch att fordra efter två förluster på hemmaplan och jag hoppas vi tar den.

Timrås finländske målvakt Juha Pitkämäki är osäker på spel, i övrigt är Timrås skadelista oförändrad. Sedan tidigare är Magnus Åkerlund (mv), Elias Granath (b), Mikko Jokela (b), Fredrik Hynning (f), Anton Axelsson (f) och Gabriel Karlsson (f) indisponibla för medelpadingarna.

AIK
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!