En kvinna i Iowa, USA har blivit åtalad efter att ha lurat till sig tiotusentals dollar från följare på sociala medier
En kvinna i Iowa, USA har blivit åtalad efter att ha lurat till sig tiotusentals dollar från följare på sociala medier - Foto: Mark Schiefelbein/ TT och Pexels

Tiktokare lurade tusentals följare - sa sig vara cancersjuk

En kvinna i USA sägs ha lurat tusentals av sina följare på sociala medieplattformen Tiktok då hon sa sig genomgå en dyr och avancerad cancerbehandling. Något som visade sig vara falskt.


En 19-årig kvinna i delstaten Iowa i USA ska enligt uppgifter ha lurat till sig 37 000 dollar i donationer till hennes cancerbehandling. 

Det är den brittiska tidningen Independent som kommer med uppgifterna att tusentals följare har donerat pengar i hennes försök att betala för den cancerbehandling hon genomgår. 

Följarna började ana oråd

Efter att hon fått tiotusentals donationer, märkte en del av hennes Tiktok-följare med medicinsk kunskap, att utrusningen som hon använde vid cellgiftsbehandlingen inte hanterades på rätt sätt. Efter att de anat oråd så visade sig blåsningen vara ett faktum.

Hon står nu åtalad för bland annat första gradens stöld och riskerar upp till tio års fängelse, efter att polisen i delstaten Eldridge åtalat henne. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!