Ulf Kristersson och Jimmie Åkesson.
Åkesson får stryk av Kristersson i nya mätningen. - Foto: Claudio Bresciani/Anders Wiklund/TT

Moderaterna glider förbi SD i färsk mätning – Löfven backar

Ulf Kristersson har haft en jobbig vinter. Men nu verkar väljarna hitta tillbaka till Moderaterna. Partiet ökar mest av alla i en sprillans ny mätning.


Det händer mycket i svensk politik just nu. I veckan gjorde Liberalernas partiledare Jan Björklund klart att han lämnar sin post som L-ledare efter tolv långa år, dagen efter visade en mätning att Sverigedemokraterna ökar rejält

Men nu kommer en ny mätning från Expressen/Demoskop som visar att Jimmie Åkesson kanske inte har så mycket medvind som han tror. 

I mätningen lyckas SD inte bli näst största parti – i stället är det Moderaterna som är mätningens stora vinnare, Kristerssons parti ökar med hela 2,4 procentenheter i nya Demoskop. 

Sverigedemokraterna står still och får nöja sig med en tredjeplats i opinionen, även om man är väldigt nära Moderaternas siffror. 

Socialdemokraterna backar

Stefan Löfven har det jobbigt just nu. Under vintern har Socialdemokraterna haft en uppgång i opinionen, men nu verkar den lyckan vara borta för sossarna. I gårdagens Novus minskade S rejält, och dagens Demoskop ser ut att bekräfta trenden. Socialdemokraterna backar med 2,3 procentenheter. 

Liberalernas negativa trend bara fortsätter, och även i Demoskop-mätningen är partiet nu under riksdagsspärren. L backar drygt en procentenhet och ligger nu på 3,3 enligt Expressen

MER: "Bara en tidsfråga innan Sverigedemokraterna sitter i regering"
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vilka gillar du bäst?