Svenska E-sportförbundet blir en del av Riksidrottsförbundet. Arkivbild.
Svenska E-sportförbundet blir en del av Riksidrottsförbundet. Arkivbild. - Foto: Henrik Montgomery/TT

E-sport blir en del av RF: "Overkligt"

Svenska E-sportförbundet blir en del av Riksidrottsförbundet. På riksidrottsmötet i Uppsala gick medlemsförbunden emot riksidrottsstyrelsen. Det betyder väldigt mycket, framför allt för de barn och ungdomar som ser e-sport som sin huvudidrott, säger Sammi Kaidi, ordförande i E-sportförbundet till SVT.


Beslutet kom efter en lång debatt där en rad förbund argumenterade för att e-sporten skulle få bli en del av Riksidrottsförbundet.

Riksidrottsstyrelsen hade yrkat på avslag på e-sportens medlemsansökan, men förbunden gick emot styrelsens förslag. Efter en omröstning stod det klart att e-sporten väljs in, med 108 röster mot 71.

— Det var overkligt, jag var tvungen att titta några gånger om den ”gröna stapeln” var vår eller inte. Det betyder väldigt mycket, framför allt för de barn och ungdomar som ser e-sport som sin huvudidrott. Att äntligen få det erkännandet som det här mötet ger dem, säger Sammi Kaidi, ordförande i E-sportförbundet till SVT.

E-sporten har nobbats vid flera tillfällen tidigare, senast 2021.

Även Svenska förbundet för funktionell fitness röstades in som ny RF-medlem. Det innebär att Riksidrottsförbundet nu består av totalt 73 medlemsförbund.

TT
/
/
/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!