BioInvent International är ett svenskt börsbolag som är specialiserat inom bioteknik och utveckling av antikroppsbaserade läkemedel. Bolaget grundades 1988 och har sitt huvudkontor i Lund.

BioInvent fokuserar på att utveckla innovativa behandlingar för cancer och andra allvarliga sjukdomar. Bolaget använder sig av sin unika teknikplattform, n-CoDeR, för att upptäcka och utveckla nya antikroppar. Denna teknik möjliggör skapandet av antikroppar som kan rikta in sig på specifika proteiner i kroppen och därigenom bekämpa sjukdomar på ett mer effektivt sätt.

BioInvent har ett antal läkemedelskandidater i sin pipeline, varav de mest avancerade är BI-1206 och BI-1808. BI-1206 är en antikropp som riktar sig mot en specifik receptor på cancerceller och har visat lovande resultat i kliniska studier för behandling av lymfom och leukemi. BI-1808 är en antikropp som riktar sig mot en annan receptor och har potential att behandla olika typer av solida tumörer.

Bolaget samarbetar även med flera stora läkemedelsföretag för att utveckla och kommersialisera sina läkemedelskandidater. Samarbeten har ingåtts med företag som Pfizer, Daiichi Sankyo och Transgene.

BioInvent är noterat på Stockholmsbörsen och har en stark position inom biotekniksektorn i Sverige. Bolaget har en erfaren ledning och en stark forsknings- och utvecklingskapacitet. Med sin innovativa teknik och lovande läkemedelskandidater har BioInvent potentialen att bli en betydande aktör inom bioteknik och bidra till att förbättra behandlingen av allvarliga sjukdomar.
Telegram om bolaget BioInvent International

BioInvent International aktie

Namn
BioInvent International
Status
Listad
Ticker
BINV
Lista
Mid Cap
Aktier
65 804 362
Sektor
Hälsovård