Elekta är ett globalt börsbolag som är specialiserat inom medicinteknik. Bolaget grundades 1972 och har sedan dess varit en ledande aktör inom strålbehandling och neurokirurgi. Elekta erbjuder innovativa lösningar och system för att behandla cancer och neurologiska sjukdomar.

Bolaget har en stark närvaro på världsmarknaden och har kontor och försäljning i över 100 länder. Elekta har ett brett utbud av produkter och tjänster, inklusive avancerade strålbehandlingssystem, bildbehandlingsteknik och programvara för behandlingsplanering.

Elektas strålbehandlingssystem är kända för sin precision och effektivitet. Dessa system används av sjukhus och kliniker runt om i världen för att behandla cancerpatienter. Bolaget är också känt för sin forskning och utveckling inom området, och har ett nära samarbete med ledande medicinska institutioner och universitet.

Elekta är noterat på Stockholmsbörsen och har en stark finansiell ställning. Bolaget har visat en stadig tillväxt de senaste åren och har en stark position på marknaden. Elektas framgångar kan tillskrivas deras innovativa produkter, starka forskning och utveckling samt deras globala närvaro.

Sammanfattningsvis är Elekta ett börsbolag inom medicinteknik som är specialiserat inom strålbehandling och neurokirurgi. Bolaget erbjuder innovativa lösningar och system för att behandla cancer och neurologiska sjukdomar. Med sin starka närvaro på världsmarknaden och sin finansiella styrka är Elekta en ledande aktör inom branschen.
Telegram om bolaget Elekta

Elekta aktie

Namn
Elekta
Status
Listad
Ticker
EKTA B
Lista
Large Cap
Aktier
383 568 409
Sektor
Hälsovård