Oncopeptides är ett svenskt börsbolag inom läkemedelsindustrin som fokuserar på att utveckla och kommersialisera innovativa läkemedel för behandling av cancer. Bolaget grundades år 2000 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Oncopeptides är specialiserade på att utveckla peptidbaserade läkemedel, vilket är en typ av läkemedel som bygger på små proteiner. Deras mest framstående produktkandidat är melflufen, som är en peptidbaserad läkemedelskandidat för behandling av multipelt myelom, en typ av blodcancer.

Melflufen har visat lovande resultat i kliniska prövningar och har potential att bli ett viktigt tillskott till behandlingsalternativen för patienter med multipelt myelom. Bolaget arbetar också med att utveckla andra peptidbaserade läkemedel för olika typer av cancer.

Oncopeptides är noterat på Stockholmsbörsen och har en stark position inom läkemedelsindustrin. Bolaget har samarbeten med flera internationella forskningsinstitutioner och läkemedelsföretag för att driva sin forskning och utveckling framåt.

Oncopeptides strävar efter att förbättra livet för patienter som drabbas av cancer genom att erbjuda innovativa och effektiva behandlingsalternativ. Genom sin forskning och utveckling bidrar bolaget till att bekämpa denna allvarliga sjukdom och förhoppningsvis göra en verklig skillnad för patienter världen över.
Telegram om bolaget Oncopeptides

Oncopeptides aktie

Namn
Oncopeptides
Status
Listad
Ticker
ONCO
Lista
Small cap
Aktier
94 529 110
Sektor
Hälsovård